Acasa Stiinta-ITStiinta Cât durează un raport sexual ideal (studiu)

Cât durează un raport sexual ideal (studiu)

scris de P.C.R.
79 afisari

Este bine cunoscut faptul că mărimea nu contează în raporturile sexuale, în schimb durata este importantă: pentru un act sexual ideal sunt necesare între 7 și 13 minute, după cum dovedește științific un studiu realizat de „Society for Sex Therapy and Research”.

sex Studiul a evaluat calitatea raporturilor sexuale a 50 de voluntari, timp de un deceniu.

Voluntarii au notat gradul de satisfacție în funcție de durata actului sexual, din momentul penetrării până la ejaculare, nefiind luat în considerare preludiul, relatează francesoir.fr.

Majoritatea voluntarilor au apreciat că între 3 și 7 minute durata actului sexual a fost ‘suficientă’, iar între 7 și 13 minute a fost ‘satisfăcătoare’. În mod nesurprinzător, un act sexual cu o durată cuprinsă între 1 și 2 minute a fost considerat „frustrant”, în timp ce între 10 și 30 de minute raportul a fost considerat „prea lung”.

„Cultura populară a întărit, din nefericire, stereotipurile despre activitatea sexuală. Astfel, mulți bărbați și multe femei au fantezii legate de nopți fierbinți lungi”, explică cercetătorii.

‘Cu acest studiu, sperăm să risipim aceste fantezii și să încurajăm bărbații și femeile să aibă date realiste despre actul sexual acceptabil, prevenind astfel dezamăgirile și disfuncțiile sexuale” a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat în ‘Journal of Sexual Medicine’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult