Acasa Stiinta-ITStiinta Catastrofă spaţială. SpaceShipTwo s-a prăbuşit

Catastrofă spaţială. SpaceShipTwo s-a prăbuşit

scris de C.F.V.
5 afisari

Vehiculul spaţial construit de compania Virgin Galactic în scopul transportării turiştilor în spaţiu s-a prăbuşit vineri, în cursul unui zbor de testare.

Catastrofă spaţială. SpaceShipTwo s-a prăbuşit

Catastrofă spaţială. SpaceShipTwo s-a prăbuşit

Unul din cei doi piloți ai vasului spațial SpaceShipTwo al societății Virgin Galactic a murit și celălalt este grav rănit, a declarat vineri poliția pentru AFP.
„Există un mort și un rănit grav care a fost transportat la o structură din apropiere”, a indicat sergentul M. Singer. Virgin Galactic, firma miliardarului Richard Branson, nu a anunțat încă nimic despre soarta celor doi piloți.

Virgin Galactic, companie deținută de miliardarul britanic Richard Branson, a anunțat anterior pe rețeaua de socializare Twitter că naveta a suferit ‘o defecțiune în timpul zborului’.
La bordul navetei se aflau doi piloți. Nu se cunoaște deocamdată dacă cei doi piloți au reușit să se catapulteze.

„În timpul unui test, vehiculul SpaceShipTwo a suferit o defecţiune gravă şi s-a prăbuşit”, a anunţat compania Virgin Galactic. „Avionul WhiteKnightTwo, utilizat pentru lansarea vehiculului spaţial, a aterizat în siguranţă. Principala noastră preocupare o reprezintă situaţia piloţilor, despre care până acum nu există informaţii”, s-a limitat să comunice Virgin Galactic.
Potrivit unor martori, naveta a explodat imediat după ce pornise propriul reactor de propulsie.

Doi piloţi se aflau în cabina vehiculului SpaceShipTwo. Ei erau echipaţi cu paraşute şi aveau posibilitatea de catapultare.

Conform unor surse, naveta s-a prăbuşit într-o zonă deşertică, în apropierea bazei Mojave Air Space Port din California, de unde aparatul spaţial decolase.

SpaceShipTwo reprezintă versiunea comercială a SpaceShipOne, primul vas spaţial privat care a ajuns la limita spaţiului, în anul 2004, şi care este în prezent expus permanent la Muzeul Naţional al Aerului şi al Spaţiului din Washington. Peste 500 de persoane au făcut deja rezervări pentru un zbor suborbital de câteva minute, în condiţii de imponderabilitate, la bordul SpaceShiptwo, depunând deja un avans din suma de 200.000 de dolari reprezentând costul biletului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult