Acasa Stiinta-ITStiinta Ce defecte au persoanele care lasǎ adesea comentarii online

Ce defecte au persoanele care lasǎ adesea comentarii online

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Un studiu recent a indicat cǎ persoanele care obişnuiesc să lase comentarii la diverse materiale şi articole publicate pe internet pot afişa trăsături narcisiste, psihopate şi sadice.

Ce defecte au persoanele care lasǎ adesea comentarii online (foto:livescience.com)

Echipa de cercetători de la Universitatea din Manitoba din Canada care a organizat acest studiu a descoperit că cea mai comună trăsătură a persoanelor care scriu comentarii la diverse articole publicate online este comportamentul sadic. Pentru a identifica comentatorii online, cercetătorii au dezvoltat nişte teste simple. „Respondenţii au completat chestionare de personalitate şi un sondaj pe internet, comentând stiluri”, a spus echipa de la Universitatea din Manitoba.

Cercetarea a fost condusă de Erin Buckels şi de doi colegi de-ai săi. Aceştia au definit comentarea online ca „practica de a te comporta într-un mod înşelător, distructiv sau perturbator, într-un cadru social pe internet, fără niciun scop folositor aparent”. În urma testelor, comentarea online a fost asociată cu sadismul, psihopatia şi machiavelismul. Dintre toate acestea, sadismul a fost identificat ca cea mai puternică legătură cu acţiunea de a comenta online. „Exercitarea altor activităţi online, cum ar fi discuţiile pe chat şi dezbaterile, nu a fost asociată cu sadismul”, mai spun cercetătorii canadieni.

Pentru realizarea acestui studiu au fost dezvoltate două teste. Într-un test, li s-a cerut participanţilor să spună „ce le place să facă cel mai mult” când stau pe site-urile de comentarii online, având la dispoziţie cinci opţiuni: „să dezbaţi subiecte care sunt importante pentru tine”, „să discuţi cu alţii”, „să-ţi faci prieteni noi”, „să comentezi ce spun alţii” şi „altceva”.

Potrivit rezultatelor testului, 5,6% dintre respondenţi se bucură „să comenteze”. „Atât comentatorii online, cât şi sadicii simt o bucurie sadică la necazul altora”, a spus echipa de cercetători. „Sadicii vor doar să se distreze… şi internetul este terenul lor de joacă”, au mai spus oamenii de ştiinţă, conform mediafax.

21 comentarii

pathfinder 17-02-2014 - 11:53

“Sadicii vor doar să se distreze… şi internetul este terenul lor de joacă”

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

Carevasazica toti de postam pe forumul ZV suntem niste sadici!
Vrem sa ne distram si avem si terenul de joaca disponibil…

Sadicilor!!!

urbos 17-02-2014 - 19:52

Tu esti doar un sectant bolnav psihic, care se simte obligat sa-si apere idolul.
Lindic zis Valverde, iese doar ca sa si-o frece, sa-si aline singuratatile si frustrarile de nerealizat. Ultima lui satisfactie e sa vada ca in Romania e nasol. Si nici asta nu mai e cum vrea el. Hahaha!
La fel si onanistul singuratic cuneiform, care scrie ca sa se autosatisfaca, pomelnice pe cat de lungi, pe atat de gretoase si rupte de realitate. Asa e cu onanistii.

ancuta 17-02-2014 - 19:54

care onanist, scarnoo?
aia mentali?
debilule!

pathfinder 18-02-2014 - 09:48

Stii foarte multe despre onanism…

Ghita Bizonu' 17-02-2014 - 12:58

Bun imii asum ca sunt sadic ca opinile mele sunt – cel mai adesera „dsitructrive” fata de artoicoluol comenata – INSA oare ce defecte au cei care lanseana opini artioicole pe innternet? Sa zicem caar putrea fi narcisiti, megalomani, manipulatori samd . Iar autorii studiuluim mai arata ceva paranoia – ca cica nu zicea ca ei e sonat !!!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-02-2014 - 14:20

“Sadicii vor doar să se distreze… şi internetul este terenul lor de joacă”, au mai spus oamenii de ştiinţă.

=======

Nu e departe de adevar acest studiu. Alte caracteristici ale acestor sadici care opineaza pe forumuri sunt si acelea ca sunt extrem de violenti in limbaj, folosindu-se de injuraturi si de blesteme ca arme de autosatisfacere a simturilor lor sadice. In creierul lor bolnav si atrofiat, ei cred ca proferind injuraturi sau blesteme ii vor rani pe cei pe care-i urasc; alta caracteristica este aceea ca ei nu au idei, nu au calitati intelectuale, sunt bâte, traiesc intr-un univers in care cauta numai satisfactii sadice. Aceste persoane, in realitate, sunt oameni slabi, fricosi, lasi, nerealizati si torturati de propriile lor tragedii existentiale; nimeni nu-i iubesc, nimeni nu are mila de ei, nimanui nu-i pasa de existenta lor, si de aceea ei se simt marginalizati si de aceea urasc tot ce-i inconjoara. Pentru ei si cerul albastru e o ordinarie iar apa nu e corect compusa. Acesti oameni, de fapt, suboameni reprezinta chintesenta tragediei umane absolute. Sa ne fereasca Dumnezeu ca vreunul din aceste personaje sa ajunga in fruntea unor destine ca Hitler se numeste.

Unde nu sunt de acord cu acest studiu e faptul ca, pe linga acesti turbulenti sadici, sunt si un numar mare de participanti ai forumurilor care trimit mesaje valoroase si ajuta, in final, la dezbaterile politice sau sociale ale ziarelor online. Cei care fac acest lucru sunt oameni decenti, anonimi care sunt minati de sentimente valoroase, punind umarul la eradicarea murdariei. a prostiei, a kitsch-ului din realitatea noastra.

Eu, una, sincera, nu sper ca sadicii acestui forum sa fie patrunsi de mesajul acestui studiu, ei „reusind” in final sa fie si mai acizi, si mai turbulenti, si mai ordinari pentru ca asa se comporta acest tip de bolnavi : atunci cind li se pun diagnosticul se imbolnavesc si mai rau si reactioneaza si mai brutal, avind certitudinea in sufletul lor ca ei sunt cei drepti si restul sunt gresiti. Veti vedea !

digital 17-02-2014 - 14:45

băi, labă tristă, cum îți permiți să împarți tu lumea în buni și răi?!

zice cretina……Unde nu sunt de acord cu acest studiu e faptul ca, pe linga acesti turbulenti sadici, sunt si un numar mare de participanti ai forumurilor care trimit mesaje valoroase si ajuta, in final, la dezbaterile politice sau sociale ale ziarelor online. Cei care fac acest lucru sunt oameni decenti, anonimi care sunt minati de sentimente valoroase…….

ce valori ai tu de împarți lumea , ești Dumnezeu cumva?!
așa zice labeunu?!
piei dreq de găină beată și zbârcită !

ValVerde 17-02-2014 - 15:02

Hai. mai Claudia, nu te mai agita ca am vazut eu ca ai apucaturi sadice…

Apropos, stiai bancul cu sadica si masochistul?

Sadica ii face curte masochistului, totul merge bine, il da pantalonii jos, ii mai da cu biciusca, si ii prinde scula intr-o menghina mare.
Blocheaza menghina cu lanturi si lacate si incepe sa ascuta un cutit.

Masochistul zice cu un tremur in voce, excitat si speriat in acelasi timp: „Ai de gind sa-mi tai sula??”
Sadica raspunde: „Sula ai sa ti-o tai tu singur, eu dau foc la casa…”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-02-2014 - 15:16

Uliu , muika , de ce …am skapat !
Cu Zadikul in garage , asta chiar e …peer
Werss ,
Bhoulene , tu ai skappit de
zadistul asta din Calli Fomia ?!?

digital 17-02-2014 - 15:18

astea-s bancuri din rulota ta?!
hahaha!
taie-ți lindiku și după aia poți să-ți dai și foc !
hahaha!

ancuta 17-02-2014 - 19:49

claudette!
sadismul tau verbal/oral ma atrage!
fii sadica scarno claudette/claudine!
asa te vreau!
‘te-n kyp pe unde bei!

digital 17-02-2014 - 19:56

da, plm nu te atrage, oralisto?!
-uzi morții lu mătta de janghină !

UnUL 17-02-2014 - 20:25

Așa ceva nu ar putea atrage pe nimeni, nici măcar pe cea mai jegoasă Pirandă.

digital 17-02-2014 - 20:29

UnUL
17-02-2014 at 20:25
hahaha!
dacă știi chestia, înseamnă că mi-ai văzut-o și mi-ai și supt-o, dacă nu, mai du-te dreq de prost !

digital 17-02-2014 - 19:57

te-atrage doar prohabul găunos al kiorului, degenerato, ai?!

ancuta 17-02-2014 - 20:10

claudette, fiara mica, nu schimba vorba!

MI-5 17-02-2014 - 14:33

Hi hi hi…
saitul ZV este plin de sadici, psihopati si machiavelici…

Dinu 17-02-2014 - 19:38

@ UnUL, Antibasistul, urbos, &Co. …iata ca v-ati gasit caracterizarea…HA!HA!…… nu mai ziceti nimic??????Unde va regasiti stimabililor ?? Si voi care v-ati incumentat sa postati mai sus ….

urbos 17-02-2014 - 19:46

Hai ca zic. Am spus-o de mai multe ori, am parasit forumul ZIUA(ala vechi) cand tot ce era de spus spusesem. Am revenit doar cand am vazut ca, pe vremea cand scarba de Basescu era in voga, cand forumurile erau pline de naparci basiste care mai de care mai violente, pana si comentatori antibasisti spuneau prin emisiuni ca iata „Basescu a castigat „lupta” pe internet”. Ca sa nu se mai creada basistii singurei pe net, am revenit, cu limbajul adecvat pentru ei si pentru situatia data.

ancuta 17-02-2014 - 19:52

du-ti ’ăăă!

Antibasistul 17-02-2014 - 19:55

Dobitocule basist Dinu, probabil un NUL basist care posteaza cu multe nickuri, sadistii-s basistii tai in frunte cu chiorul-chel!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult