Acasa Stiinta-ITStiinta Ce maşină care să meargă ceas vrea să facă Swatch

Ce maşină care să meargă ceas vrea să facă Swatch

scris de C.P.
6 afisari

Swatch, numărul unu mondial din industria ceasurilor, intenţionează să construiască o maşină care să funcţioneze pe bază de hidrogen şi oxigen, a anunţat preşedintele director-general al companiei Nick Hayek într-un interviu publicat duminică de jurnalul elveţian NZZ am Sonntag.

Ce maşină care să meargă ceas vrea să facă Swatch

‘Avem deja un prototip cu o pilă de combustibil’, a precizat Hayek pentru publicaţia citată de Agerpres. ‘Hidrogenul lichid şi oxigenul sunt folosite pe post de carburant, având o combustie excelentă’, a explicat el. Hayek a adăugat că consiliul de administraţie al Belenos – filiala Swatch specializată în automobile – a testat deja prototipul.
‘Ceea nu ştim este dacă ar fi rentabil să construim acest autovehicul’, a subliniat Hayek, care este fiul fondatorului Swatch. Autovehiculul dotat cu o pilă de carburant nu este prima tentativă a Swatch de a fabrica o maşină ecologică. În 1997, Swatch s-a asociat cu Daimler-Benz pentru a construi modelul Smart, însă compania şi-a vândut ulterior partea sa de acţiuni celor de la Daimler-Benz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult