Acasa Stiinta-ITStiinta Ce provoacă autismul

Ce provoacă autismul

scris de A.B.
3 afisari

Un studiu, realizat de cercetătorii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universitaţii Stanford, sugerează că factorii de mediu ar putea juca un rol mai important decât se credea în apariţia autismului la copii.

autism_mediu

foto:descopera.ro

Până în prezent, se considera că factorii genetici contribuie în proporţie de 90% la riscul unui copil de a avea autism.

Cel mai mare studiu de acest gen, citat de descopera.ro, a cercetat cazurile a 192 de perechi de gemeni care au autism – 54 identici (s-au dezvoltat din acelaşi ovul) şi 138 diferiţi (s-au dezvoltat din ovule diferite).

Surpriza cercetătorilor a fost aceea de a descoperi un număr mai mare de gemeni diferiţi care au autism, decât identici. Gemenii care s-au dezvoltat din ovule diferite au doar jumătate din gene identice. Rezultatul sugerează că există alţi factori, diferiţi de cei genetici, care influenţează apariţia autismului.

Cercetătorii bănuiau de mult timp că există factori de mediu care contribuie la apariţia autismului, susţine doctor Joachim Hallmayer, principalul autor al acestui studiu. Cercetări anterioare au demonstrat că autismul apare în primele săptămâni de viaţă intrauterină. Există şi dovezi care indică faptul că vârsta părinţilor este la fel de importantă precum factorii ambientali. De asemenea, sexul reprezintă un factor important: autismul este mult mai răspândit la bărbaţi decât la femei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult