Acasa Stiinta-ITStiinta Ce scriau cruciaţii în arabă acum 800 de ani

Ce scriau cruciaţii în arabă acum 800 de ani

scris de M.I.
10 afisari

Un profesor israelian de arheologie a descifrat pentru prima dată o inscripţie în limba arabă, scrisă în urmă cu 800 de ani de cruciaţi şi găsită în apropiere de Tel Aviv.

Ce scriau cruciaţii în arabă acum 800 de ani

Este vorba de o descoperire fără precedent, deoarece nici o altă inscripţie în arabă scrisă de cruciaţi n-a fost până în prezent descoperită în ansamblul Orientului Mijlociu,” a declarat pentru AFP Moshe Sharon, de la Universitatea ebraică din Ierusalim, transmite Agerpres. ”Am reuşit recent să descifrez cuvintele ‘Frederic, Regele Ierusalimului, anul 1229 al reîntrupării Domnului nostru Iisus Mesia’, scrise în arabă şi gravate pe un bloc de marmură gri al unui edificiu din regiunea Tel Aviv”, a explicat Moshe Sharon. ”Edificiul unde a fost găsită această inscripţie de 60 cm pe 50 cm se afla iniţial în incinta portului antic Jaffa, pe care împăratul romano-german Frederic al II-lea /1194-1250/ l-a fortificat”, a afirmat profesorul israelian, precizând că inscripţia menţionează printre altele îndelung numele tuturor provinciilor controlate de către împăratul Frederic al II-lea.
Sfidând o interdicţie a Papei Grigorie al IX-lea, ceea ce i-a atras excomunicarea, împăratul Frederic al II-lea a organizat şi condus cea de-a şasea cruciadă /1228-1229/ pentru recucerirea teritoriilor pierdute de regatul Ierusalimului de la cucerirea lui de către sultanul Saladin /1138-1193/, precum şi a capitalei sale.  Dar, după ce-a fortificat Jaffa, în loc să recurgă la arme, Frederic al II-lea, un arabist pasionat de islam, a negociat cu Al-Kamil /1180-1238/, sultanul Egiptului, un acord în baza căruia francii a preluat controlul asupra Ierusalimului, Nazaretului, Betleemului şi a împrejurimilor lor. ”Prieten cu musulmanii şi admirator al civilizaţiei islamice, Frederic al II-lea este singurul cruciat care şi-a atins obiectivele fără să curgă o picătură de sânge”, a subliniat profesorul Sharon.

1 comentariu

BULA 17-11-2011 - 21:37

Eu nu cred ca scria asta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult