Cea mai înaltă clădire. Chinezii vor să îi întreacă pe arabi | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Cea mai înaltă clădire. Chinezii vor să îi întreacă pe arabi

Cea mai înaltă clădire. Chinezii vor să îi întreacă pe arabi

scris de M.A.
2 afisari

Dezvoltatorul chinez Broad Sustainable Building intenţionează să înceapă construirea celui mai înalt zgârie-nori din lume încă din anul acesta.

Sky City din Changsha

Cea mai înaltă clădire. Chinezii vor să îi întreacă pe arabi

Înălţimea clădirii turn Sky City va fi de 220 de etaje (838 m), cu 10 m mai mult decât Burj Khalifa din Dubai (828 m). Cu această ocazie, dezvoltatorul şi-a propus să stabilească încă un record mondial în ceea ce priveşte darea în exploatare a clădirii, transmite Moldpres. Astfel, acesta intenţionează să construiască imobilul în şase luni, cu ajutorul unei tehnologii speciale. Prin intermediul acestei tehnologii, compania menţionată a ridicat deja un hotel de 15 etaje numai în şase zile.

Clădirea turn va fi ridicată în oraşul Changsha, capitala provinciei Hunan. Lucrările de construcţie vor avea un ritm de cinci etaje pe zi. Suprafaţa totală a clădirii va fi de circa 1 milion de metri pătraţi. La ridicarea acestui imobil gigant urmează să fie utilizate mai mult de 200.000 tone de oţel. Potrivit proiectului, clădirea este prevăzută cu 104 lifturi. Mai mult, constructorul susţine că Sky City ar putea rezista chiar şi la un cutremur de 9 grade.

3 comentarii

geek-a-contra 27-09-2012 - 12:58

„Suprafaţa totală a clădirii va fi de circa 1 milion de kilometri pătraţi” io zic sa faca si Ro un turn din asta. si-ar mari suprafata de fro 4-5 ori….. 🙂

salut 27-09-2012 - 13:16

Ca sa nu mai spunem ca „La ridicarea acestui imobil gigant urmează să fie utilizate mai mult de 200 tone de oţel…”

Daca nici asta nu-i eficienta, atunci nu mai stiu ce poate fi.

Marius Bâtcă 27-09-2012 - 13:52

@ geek-a-contra si salut Multumesc

Am modificat 1 milion de metri patrati si 200.000 de tone de otel.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult