Acasa Stiinta-ITStiinta Cei cu vederi politice de dreapta sunt mai temători şi anxioşi

Cei cu vederi politice de dreapta sunt mai temători şi anxioşi

scris de Bogdan Crețu Roman
4 afisari

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că orientarea politică se află în strânsă legătură cu structura creierului. Persoanele care au orientări de dreapta prezintă suprafeţe mai mari ce sunt implicate în sentimentele de frică şi de anxietate în comparaţie cu cei ce au convingeri de stânga.

creier-politicCercetările realizate de University College London explică de ce liberalii şi conservatorii poartă discuţii contradictorii, fără a ajunge la o înţelegere.

Studiul a implicat analizarea structurii creierului cu ajutorul unui scanner a doi parlamentari, Stephen Pound (laburist) şi Alan Duncan (conservator). De asemenea, alţi 90 de studenţi au fost întrebaţi despre orientările lor politice, după ce, în prealabil, au fost examinaţi pentru alte studii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele ce aderă la punctele de vedere conservatoare au amigdala cerebrală mai mare, această parte a creierului fiind asociată adesea cu emoţiile şi anxietatea. Pe de altă parte, girusul cingular, ce este asociat cu curajul şi partea optimistă a vieţii, este mai puţin dezvoltat la persoanele cu concepţii de dreapta.

Studiul întăreşte rapoartele psihologice care susţin că persoanele conservatoare sunt mai sensibile la ameninţări şi dezvoltă anxietate în faţa incertitudinilor, în timp ce liberalii tind să fie deschişi la noi experienţe.

Citiţi mai multe pe descopera.ro.

4 comentarii

Viorica Ianc 14-04-2011 - 05:24

Curios : liberalii sunt considerati de stanga. Si cum stam cu libera initialiva ?
Stangistii asteapta ca toate problemele sa le rezolve tatuca stat. Cred ca oamenii de dreapta sau marea lor majoritate sunt oameni de afaceri cu un curaj si potential pentru risc !
Sa nu uit ca in marea majoritate englejii sunt SNOBI. Indiferent de orientarea politica, de dreapta sau de stanga.

Strulubatic si itzicaros 14-04-2011 - 06:49

Secretul liberalilor este urmatorul – au multi barbati in conducere, ori se stie ca toti barbatii si-o tin pe stanga (fara gluma) si de aici se dau ei de stanga, caci isi baga ….. in tot, numai profitul sa iasa. N-au tata, n-au mama.

Strulubatic si itzicaros 14-04-2011 - 06:55

HUHU SA NU-TI DAI NADUFU – ia ceteste bai harticolu asta, da beleste ochiu bine, vezi…. nu te recunosti? Pai dupa angoase esti sigur de dreapta, si inca nu dreapta simple, ci dreapta dreptei.
Asa ca, hai, ia-ti catrafusele si muta-te la pedelisti.
Dar, daca esti deja cu sufletu in legiune, de ce sa nu mergi la ei?

Ciu Huhu 14-04-2011 - 17:43

Nu meriti un raspuns, portocaliule de doi bani, ca toti portocalii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult