Acasa Stiinta-ITStiinta Cel mai mare dinozaur zburator din lume a fost descoperit la Sebes

Cel mai mare dinozaur zburator din lume a fost descoperit la Sebes

scris de Ziua Veche
37 afisari

 

.Cel mai mare dinozaur zburator din lume, cu o anvergura de 16 metri a aripilor, de dimensiunea unui avion, a fost descoperit langa Sebes, Alba, de paleontologul clujean Matei Vremir. Noua descoperire senzationala este deocamdata in curs de validare si ea vine dupa ce paleontologului clujean i-a fost validata o alta descoperire de senzatie – scheletul dinozaurului pe care l-a botezat „Balaurul bondoc„.


Matei Vremir a confirmat, vineri, pentru AGERPRES, existenta noii sale descoperiri si a precizat ca rezultatele definitive vor fi date publicitatii in aceasta toamna. „In curs de publicare exista un alt rest senzational gasit alaturi de acel balaur bondoc, care este o vertebra cervicala apartinand celui mai mare pterosaurian -reptila zburatoare- gasit vreodata. Dimensiunea vertebrei este practic de doua ori mai mare decat a celui mai mare pterosaur gasit pana acum in America de Nord, denumit Quetzalcoatlus, dupa zeul aztec”, a declarat Matei Vremir.

El a subliniat faptul ca o echipa internationala de specialisti lucreaza acum la descoperirea sa si ca rezultatele vor fi anuntate in curand. „E intr-un stadiu avansat certificarea descoperirii, lucram cu o echipa de specialisti din Marea Britanie si Germania si se pare ca, intr-adevar, avem de a face cu cea mai mare bestie zburatoare, desi, sincer sa fiu, iti pui intrebarea cum putea sa zboare un astfel de animal care ajungea la dimensiunea unui avion”, a adaugat paleontologul clujean. Matei Vremir a mai spus ca in zona Sebes a gasit mai multe schelete de dinozauri, fapt explicat prin aceea ca in urma cu zeci de milioane de ani, in zona respectiva, existau mlastini unde traiau animalele, mlastini care ulterior le-au pastrat conservate cadavrele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult