Acasa Stiinta-ITStiinta Cercetătorii chinezi: Obezitatea, provocată de o bacterie

Cercetătorii chinezi: Obezitatea, provocată de o bacterie

scris de L.M.
1 afisari

Obezitatea ar putea fi cauzată de o infecţie bacteriană din intestine. Cel puţin asta susţine un nou studiu derulat în China pe o perioadă de opt ani.

obez

Cercetătorii chinezi: Obezitatea, provocată de o bacterie (foto: csmonitor.com)

În tot acest timp, oamenii de ştiinţă au încercat să afle mai multe informaţii referitoare la legătura dintre obezitate şi bacteriile intestinale. În urma cercetării, specialiştii din Shanghai au identificat o anumită bacterie umană ce are legătură cu obezitatea. Testele au fost realizate pe şoareci. După un timp, s-a comparat creşterea în greutate cu cea a altor şoareci cărora nu li se administrase această bacterie, transmite RADOR.

Cei din urmă nu au înregistrat creşteri în greutate, chiar dacă au avut o dietă bogată în grăsimi şi nu au făcut exerciţiu fizic. Bacteria încurajează corpul să producă, să stocheze şi să nu consume grăsime, prin dereglarea metabolismului şi a genelor care controlează în mod normal aceste procese.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS