Acasa Stiinta-ITStiinta Cine n-are telescop, să-şi cumpere: Vine asteroidul MD 2011

Cine n-are telescop, să-şi cumpere: Vine asteroidul MD 2011

scris de M.A.
4 afisari

Un asteroid cu diametrul de câţiva metri va trece luni pe lângă Pământ, la o distanţă de 12.000 de kilometri, informează Asociaţia „Astronomia 21”.

asteroid

Potrivit sursei citate, este vorba despre un asteroid descoperit recent, denumit MD 2011, care pe 27 iunie va putea fi observat cu telescopul. Evenimentul se va produce în jurul orei 16.30 ora României, transmite Agerpres.

Analiştii NASA spun că nu este nicio şansă ca roca spaţială să lovească Pământul, însă, cu toate acestea, asteroidul se va apropia atât de mult încât gravitaţia Pământului ar putea să-i modifice brusc traiectoria. Asteroidul va trece peste Oceanul Atlantic de sud în apropierea coastei Antarcticei.

Când asteroidul se va îndepărta de Pământ, va trece prin zona sateliţilor geosincroni, însă şansele de coliziune cu un satelit sau alte obiecte artificiale sunt extrem de mici, aproape inexistente.

Astronomii membri ai asociaţiei citate susţin că, ţinând cont de luminozitatea asteroidului, diametrul său măsoară între 5 şi 20 de metri. Pentru foarte scurt timp acesta va fi destul de luminos pentru a fi văzut chiar şi cu un telescop de dimensiuni medii.

1 comentariu

TOM Cc 25-06-2011 - 08:44

Sa le cada in tartacuta lui Basescu si Boc .Pe langa ei sa fie si guvernul la o sezatoare pe teme de regionalizare !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult