Acasa Stiinta-ITStiinta Cine sunt strămoşii câinelui ?

Cine sunt strămoşii câinelui ?

scris de C.P.
11 afisari

Strămoşii câinelui domestic au fost lupii originari din estul Asiei, spun cercetătorii din Suedia într-un studiu care vine să contrazică teoriile anterioare.

Iniţial, se stabilise că aceşti lupi proveneau din Orientul Mijlociu.Acum, însă, specialiştii de la Institutul Regal de Tehnologie KTH, din Suedia, au colaborat cu oamenii de ştiinţă din China pentru a reanaliza situaţia. Ei au studiat probe ADN prelevate de la 151 de câini masculi, adunaţi din diferite colţuri ale lumii, şi au descoperit că cea mai mare diversitate genetică se găseşte la sud de râul Yangtze, în China.

Astfel, studiul dovedeşte că practica domesticirii lupilor a luat naştere în sudul Chinei. Studiul contrazice rezultatele unor cercetări anterioare, publicate anul trecut de oamenii de ştiinţă de la Universitatea California, din Los Angeles. Problema studiului efectuat de americani a fost lipsa unor probe prelevate de la câinii din estul Asiei. „Pentru că studii anterioare au indicat că lupii au fost domesticiţi în Orientul Mijlociu, am vrut să fim siguri că nimic nu este trecut cu vederea. În urma cercetării, nu am găsit dovezi care să susţină această idee„, a declarat Peter Savolainen, conducătorul noului studiu.

4 comentarii

Cercul 24-11-2011 - 22:22

La rusi este o expresie „a bea ca lupii”: Un grup de oameni alearga goi prin zapada cu sticlele de bautura in maini din care trag din cand in gat dusti.
Asta face Bula iar pe forum spune de necazuri in familie.

BULA 24-11-2011 - 22:32

Mai omule, sunt mai informat ca tine in materie de boli, pentru ca am trecut prin ele. Sunt calit, dar tu cand o sa te imbolnavesti o sa dai repede ochii peste cap. Astia ca tine, care au fost sanatosi la tinerete si le-a mers bine, au o cadere psihica la cel mai mic semn de boala. Ce o sa te mai vaicaresti. Vai de capul tau. N-as vrea sa te vad in starea aia jalnica.

Cercul 24-11-2011 - 22:54

De ce sa te calesti, nu mai bine le tii la distanta?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult