Cluj: Copil de 5 ani salvat de o operaţie în premieră mondială | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Cluj: Copil de 5 ani salvat de o operaţie în premieră mondială

Cluj: Copil de 5 ani salvat de o operaţie în premieră mondială

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Intervenţia în premieră mondială de extirpare a unei tumori gigant de pe faţa copilului de 5 ani a fost realizată cu succes şi mai rapid decât se aşteptau medicii de la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca.

Cluj: Copil de 5 ani salvat de o operaţie în premieră mondială

Şeful Clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, Teofil Lung, a declarat, marţi, 18 septembrie, pentru mediafax, că „O astfel de operaţie nu s-a mai făcut pe mapamond” şi că în perioada următoare copilul va trebui supus unei intervenţii de reconstrucţie facială, în condiţiile în care a rămas fără o parte din maxilar şi fără mandibulă.  Intervenţia  de extirpare a tumorii care afectase partea stângă a feţei copilului cuprinzând ochiul, urechea, gura şi un plămân a început, marţi dimineaţă, la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, şi a fost realizată în mai puţin de 5 ore, deşi se estima că urma să dureze zece ore.Medicul Teofil Lung a estimat că tumora extirpată cântăreşte între 700 şi 800 de grame.

Băieţelul este din Călăraşi şi şi-a petrecut ultima perioadă în spitale din Bucureşti, făcând chimioterapie, după ce în primăvara anului trecut i-a apărut o tumoră care i-a afectat partea stângă a feţei. Teofil Lung, şeful Clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, spunea că iniţial tumora avea, în iunie 2011, dimensiuni de 5 pe 6 centimetri, iar după două luni se dublase, iar chimioterapia nu a avut niciun succes, intervenţia de azi fiind singura speranţa a acestuia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult