Acasa Stiinta-ITStiinta Companie întemeiată pentru exploatarea resurselor de pe asteroizi

Companie întemeiată pentru exploatarea resurselor de pe asteroizi

scris de L.M.
3 afisari

Mai mulţi oameni de afaceri americani au anunţat, marţi, întemeierea noii societăţi Planetary Resources Inc, în scopul exploatării metalelor preţioase de pe asteroizii aflaţi în apropierea planetei noastre.

asteroid  asteroizi

(foto: dailygalaxy.com)

Printre acesti oameni de afaceri americani se numără cofondatorul Google, Larry Page, şi regizorul James Cameron.

Extracţia bogăţiilor prezente în asteroizi, devenită mai accesibilă graţie tehnologiei actuale, va avea beneficii multiple pentru omenire şi va genera o activitate economică în valoare de zeci de miliarde de dolari pe an, estimează noua companie, informează Agerpres care citează France Presse.

Aceste activităţi vor permite exploatarea unor concentraţii ridicate de metale rare aflate în asteroizi pentru o dezvoltare durabilă a resurselor în beneficiul unei populaţii în creştere pe glob.

Un simplu asteroid de 500 de metri lungime conţine o cantitate de platină ce echivalează cu întreaga cantitate de platină extrasă pe Terra în întreaga istorie a umanităţii, potrivit fondatorilor Planetary Resources Inc.

“Un număr mare de metale şi minereuri rare pe planeta noastră se găsesc în cantităţi practic nelimitate în spaţiu”, subliniază dr.Peter Diamandis, confondator şi copreşedinte al Planetary Resources Inc.

În plus, asteroizii din apropierea Pământului conţin importante rezerve de apă şi ar putea servi ca bază pentru expediiţile de explorare a spaţiului mai îndepărtat, furnizând resursele necesare de apă şi combustibil.

Aceste  “rezervoare de apă” vor revoluţiona explorarea spaţială şi vor face călătoriile spaţiale să fie mai ieftine, consideră Eric Anderson, şi el confondator şi copreşedinte al Planetary Resources.

“Apa este fără îndoială resursa cea mai esenţială în spaţiu şi extragerea ei din asteroizii care o conţin în cantităţi mari va facilita explorarea sistemului nostru solar”, mai spune el, indicând că din apă se pot separa oxigenul şi hidrogenul care fac posibilă respiraţia şi care pot asigura alimentarea motoarelor navelor.

5 comentarii

Chris P. 27-04-2012 - 00:12

…de urmarit rezultatele acestei campanii…

Dorin C. 27-04-2012 - 06:15

Dar cum ramine cu gravitatia? Dupa cum stim corpul uman are nevoie de gravitatie ca sa ramina in viata daca vorbim de o perioada mai lunga de doar citeva luni in imponderabilitate. Dupa cum stim, toti cosmonautii care au stat pe orbita Pamintului perioade de multe luni, au revenit pe Pamint ca vai de ei, nemaiputind nici umbla. Toti au fost spitalizati perioade indelungate ca sa-si revina. Corpul nostru a fost creat special pentru planeta asta si are nevoie de GRAVITATIE sa functioneze normal. Asta e un alt semn ca nu avem ce cauta in spatiul cosmic, cel putin sub forma in care ne ducem traiul aici pe planeta asta.

urbos 27-04-2012 - 06:54

Te inveti.

Dorin C. 27-04-2012 - 17:23

Da explicatii mai „precise”, omule.

Chris P. 27-04-2012 - 21:35

Americanii nu au pasit pe luna. cel putin nu in 1969 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult