Acasa Stiinta-ITStiinta Consumul moderat de alcool este sănătos (studiu)

Consumul moderat de alcool este sănătos (studiu)

scris de D.P.
10 afisari

Consumând zilnic un sigur pahar de vin ne putem creşte imunitatea, spun oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au descoperit că un consum moderat de alcool ajută la înfrângerea infecţiilor prin întărirea sistemului imunitar.

Consumul moderat de alcool este sănătos

Consumul moderat de alcool este sănătos

De ceva timp, oamenii de ştiinţă cunosc faptul că reveratrolul din vinul roşu este benefic pentru inimă, având totocată capacitatea de a proteja împotriva cancerului.

Însă, acum, după ce oamenii de ştiinţă au constatat că etanolul îmbunătăţeşte eficienţa vaccinării, se crede că alcoolul, în sine, are propriietăţi protectoare.

„Pentru o persoană obişnuită care, să spunem, consumă un pahar de vin la cină, se pare că, în general, acest obicei îmbunătăţeşte sănătatea şi, mai ales, funcţiile cardiovasculare. Acum, pe lângă toate aceste beneficii putem să adăugăm şi faptul că acoolul îmbunătăţeşte sistemul imunitar”, susţine Ilhem Messaoudi, un profesor de la Şcoala de Medicină de la Universitatea din California.

Pentru a studia impactul pe care îl are consumul de alcool asupra sistemului imunitar, oamenii de ştiinţă au obişnuit 12 macaci rhesus să cosnume alcool.

Echipa de specialişti a vaccinat animalale împotriva variolei şi apoi le-au permis accestora accesul fie la apă îndulcită, fie la apă cu soluţie de alcool etilic 4%.

„La fel ca oamenii, macaci rhesus au arătat un comportament de consum extrem de variabil. Unele maimuţe au consumat cantităţi mari de soluţie de alcool etilic, în timp ce altele au băut cu moderaţie”, a explicat prof. Messaoudi.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că imunitatea la variolă scădea în rândul celor consideraţi mari consumatori de alcool (adică maccaci care, de obicicei consumau mai mult alcool decât este încris în limita legală pentru condus, la britanici).

În schimb, animalele care consumau cantităţi moderate de alcool etilic, adică echivalentul la un pahar de vin pe zi pentru om, manifestau o mai mare imunitate la variolă, comapartiv cu grupul de control, care după vaccinare a primit apă îndulcită.

„Aceste descoperiri suprinzătoare indică faptul că unele dintre efectele benefice ale ale consumului moderat de alcool ar putea ajuta la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Cât despre consumul excesiv de alcool, studiul nostru indică faptul că el are un impact negativ asupra sănătăţii”, a încheiat Messaoudi.

9 comentarii

pathfinder 20-12-2013 - 16:01

Cu tipa aia din poza as bea si eu un pahar.
Sau mai multe…

UnUL 20-12-2013 - 16:40

„Da, mi-aduc aminte”, vorba lui Moisil.

ValVerde 20-12-2013 - 21:55

Ce-i UnUL-e, nu mai stii cum sa bei ?

UnUL 20-12-2013 - 21:57

Cu băutul e mai simplu.

ValVerde 20-12-2013 - 21:59

Shsssss..!!!!….

urbos 20-12-2013 - 16:48

Altceva ce sa faci tu cu ea?
Ai vrea si tu niste cercei d-aia, este?

pathfinder 20-12-2013 - 16:56

Iar te mananca rujatule?

urbos 20-12-2013 - 17:08

Muistule, tu esti rujatu, stie un forum intreg, te stiu si vecinii, dar tu esti schizofrenic, d-aia guiti, imiti, ingani.

pathfinder 20-12-2013 - 17:11

Uite urboase, cu dedicatie speciala: 😉
http://www.youtube.com/watch?v=FKX-4M8j2cU

Asta sigur este pe „gustul” tau!

P.S. Rujata mica…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult