Acasa Stiinta-ITStiinta Copiii născuţi toamna trăiesc mai mult

Copiii născuţi toamna trăiesc mai mult

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Un studiu recent arătă că persoanele născute toamna, între lunile septembrie şi noiembrie, trăiesc mai mult, având mai multe şanse de a atinge centenarul.

Copii nascuti toamna au sanse mai mari de a ajunge la 100 de ani (foto:applegate-elderlaw.com)

Cercetătorii sunt de părere că luna în care ne naştem poate influenţa felul în care ne dezvoltăm, atât în perioada intrauterin, cât şi extrauterin. Iniţial cercetătirle care au arătat că persoanele născute toamna au mai multe şanse să trăiască mai mult decât copii născuţi în alte luni nu prezenta dovezi că aceste diferenţe nu au apărut din cauza diferenţelor socieconomice dintre familii astfel că Leonid Gavrilov şi Natalia Gavrilova de la Universitatea din Chicago au adunat date despre 1500 de persoane ce au depăşit centenarul în Statele Unite între 1880 şi 1895.

Astfel, au fost comparate datele legate de naşterea şi decesul acestora cu cele ale fraţilor sau soţilor lor şi s-a constat că majoritatea centenarilor fuseseră născuţi toamna. Pentru aceeaşi perioadă, specialiştii au monitorizat, pe un interval de un an, toate naşterile din Statele Unite şi le-au ordonat în funcţie de anotimp. Prin această metodă, cercetătorii au demonstrat că toamna s-au născut la fel de mulţi copii ca în oricare anotimp şi că acest aspect nu a influenţat rezultatele studiului.

Conform acestui studiu prezentat de publicaţia “New Scientist”, majoritatea centenarilor au fost născuţi între lunile septembrie şi noiembrie, în timp ce la polul opus se află cei născuţi în lunile martie, mai şi iulie. Una din explicaţiile oferite de oamenii de ştiinţă pentru apariţia acestei diferenţe este faptul că  infecţiile sezoniere apărute în primele luni de viaţă provoacă daune pe termen lung la nivelul sănătăţii umane, cercetătorii evidenţiind importanţa infecţiilor specifice sezonului cald, alte motive fiind deficitul sezonier de vitamine sau variaţiile sezoniere ale hormonilor.

1 comentariu

Dorin C. 17-07-2012 - 00:17

Vai ce bine-mi cade o bere rece. Am sanse sa ma barbieresc cel putin pentru vreo suta de ani pe planeta asta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult