Acasa Stiinta-ITStiinta Cu cât îi arde la buzunar pe americani mâncatul sănatos

Cu cât îi arde la buzunar pe americani mâncatul sănatos

scris de C.F.V.
2 afisari

Cercetători de la Universitatea din Washington au analizat impactul economic al respectării noilor recomandări către americani privind o dietă sănătoasă, care susţin consumul de potasiu, fibre alimentare, vitamina D şi calciu şi evitarea grăsimilor saturate şi a zahărului.

Consumul de alimente sănătoase poate creşte cu aproape 10% suma cheltuită în medie de americani pe mâncare, a fost concluzia studiului..

Cercetătorii au constatat astfel, potrivit Agerpres, că o creştere a consumului de potasiu, de altfel cel mai scump dintre cei patru nutrienţi recomandaţi, poate duce la majorarea sumei medii anuale cheltuite pe mâncare cu nu mai puţin de 380 de dolari. Aceasta, în condiţiile în care, conform ministerului american al agriculturii, americanii dau în fiecare an circa 4000 de dolari pe alimente.

Invers, îngurgitarea de calorii din grăsimi saturate şi zaharuri reduce costul general al mâncării, a mai arătat studiul.

‘Ştim că recomandările privind dieta nu au niciun impact asupra a ceea ce mâncăm şi asupra sănătăţii noastre în general, şi cred că unul din elementele lipsă în acest sens este că aceste recomandări trebuie să aibă şi o relevanţă economică. Ele doar pun accentul pe anumite alimente, fără a intra în detalii privind care dintre ele sunt mai accesibile în plan financiar’, au spus cercetătorii

În SUA, peste o treime dintre copii şi două treimi dintre adulţi sunt supraponderali ori obezi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult