Acasa Stiinta-ITStiinta Culoarea petelor indică vârsta girafelor

Culoarea petelor indică vârsta girafelor

scris de Laurentiu Banches
69 Afisari

Într-un studiu apărut în Journal of Zoology, naturalişti din Zambia şi Japonia au arătat că la masculii de girafă există o legătură strânsă între coloritul petelor şi vârstă.

Girafa (foto: le-paradis-des-anges.forumactif.fr)

Însemnările lui Phil Berry, care a studiat timp peste 40 de ani girafele în timpul în care s-a ocupat de administrarea unui parc natural, au fost cercetate şi testate de profesorul Bercovitch de la Centrul de cercetare a faunei din cadrul Universităţii din Kyoto. Aceasta  a fost uimit de ce a constatat şi anume că petele maronii încep să îşi schimbe nuanţa în jurul vârstei de 7-8 ani şi devin aproape negre la pubertate.

Conform Agerpres, cei doi cercetători sunt de părere că fenomenul este legat de influenţa hormonilor la pubertate, masculii de girafă atingând maturitatea sexuală la vârsta de aproximativ 10 ani. Bercovitch e de părere că „acum putem face legătura dintre diverse vârste şi nuanţele respective ale coloritului, fapt care funcţioneaza asemenea unui biomarker al îmbătrânirii la girafe”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS