Acasa Stiinta-ITStiinta Cum a păşit omul pe lună. Fotografii noi de la NASA

Cum a păşit omul pe lună. Fotografii noi de la NASA

scris de A.P.
4 afisari

NASA a publicat un set de imagini foarte clare ale urmelor şi obiectelor rămase pe Lună după celebrele misiuni Apollo din perioada 1969 – 1972. Fotografiile, realizate cu ajutorul sondei americane de explorare spaţială Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), îi contrazic pe adepţii teoriei conspiraţiei care susţin că aselenizările nu sunt decât o mistificare realizată pe un costisitor platou de filmare de către NASA. 

Cum a păşit omul pe lună. Fotografii noi de la NASA

Cercetătorii au arătat locurile unde au aterizat navetele Apollo 12, 14 şi 17 şi urmele lăsate de astronauţii care în urmă cu 40 de ani au explorat suprafaţa Lunii. Robotul LRO (Lunar Reconaissance Orbiter), care orbitează Luna la o distanţă de aproximativ 50 de kilometri, a fost mutat la doar 20 de kilometri de suprafaţă, astfel fiind capabil să prezinte urmele asenelenizărilor. Vehiculul a stat în această poziţie vreme de patru săptămâni, permiţând Lunii să facă o rotaţie completă.

Deşi au trecut aproape 40 de ani de la ultima prezenţă umană pe Lună, specialiştii NASA estimează că urmele paşilor şi toate instrumentele lăsate în urmă vor dispărea în 10-100 de milioane de ani. Rocile lunare de la suprafaţă se erodează cu un milimetru la un milion de ani.

2 comentarii

Photoshop 07-09-2011 - 16:47

Dar pozele nu ar putea sa fie trucate ?

geek-a-contra 07-09-2011 - 17:14

http://www.tass-survey.org/richmond/answers/lunar_lander.html
http://www.spaceref.com/telescopes/Can-you-see-objects-left-behind-on-the-Moon.html

le-am gasit in mai putin de 1 min si mi-a luat altele 3min sa citesc.

etc, etc, daca ai si pricepere si acces la un calculator sa intri pe un forum poti face efortul sa cauti pe internet, n-asa? cauta, de paragzampla „telescope moon lunar module apollo”.

rusii, la vremea respectiva in apriga concurenta cu sua, nu au incercat / indraznit niciodata sa nege aselenizarea misiunilor apollo

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult