Acasa Stiinta-ITStiinta Cum afectează dimensiunea sânilor starea psihică a fetelor

Cum afectează dimensiunea sânilor starea psihică a fetelor

scris de M.I.
143 afisari

Adolescentele care au sânii anormal de mari sau asimetrici pot suferi de grave probleme emoţionale, iar sănătatea lor psihică va fi afectată.

sani feteFetele care au aceste probleme de dezvoltare anomală a sânilor sunt nefericite, nu au stimă faţă de sine şi ajung să nu mai comunice şi chiar să aibă tulburări de alimentaţie.

Problemele emoţionale apar şi la fetele care au sânii în mod clar anormali, dar şi la cele care au o diferenţă minoră între sâni. Şi adolescentele care suferă de macromastie, adică au sânii foarte mari, ajung să sufere din cauza asta. Studiul a fost realizat de medicii de la Spitalul de Pediatrie din Boston. Ei spun că fetele trebuie să beneficieze de consiliere psihologică şi chiar de operaţii estetice pentru corectarea sânilor deformaţi.

La studiu au luat parte 59 de tinere cu vârsta între 12 şi 21 de ani, care aveau o diferenţă de cel puţin un număr între sâni. În urma testării pacientelor, medicii au observat diferenţe importante legate de sănătatea lor mentală comparativ cu fetele care aveau sânii normali. Suferinţa lor era similară cu a băieţilor care au sâni nefiresc de mari sau cu a femeilor care au avut cancer mamar şi s-au operat.

Adolescentele ajung să aibă tulburări de alimentaţie şi de personalitate şi se izolează din punct de vedere social. Din punct de vedere medical mai apre o problemă. Femeile diagnosticate cu cancer mamar au dreptul la o operaţie estetică decontată prin asigurarea medicală, în timp ce fetele care au sâni asimetrici nu pot beneficia de asigurare.

Autorul cercetării, medicul Brian Labow, spune că singura soluţie eficientă în multe cazuri este operaţia. Efectele benefice asupra stării psihice sunt evidente. Rezultatul studiului a fost publicat în revista Plastic and Reconstructive Surgery.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult