Acasa rss 1asig Cum arată primul avion electric românesc, produs la Vâlcea

Cum arată primul avion electric românesc, produs la Vâlcea

scris de C.P.
7 afisari

O mică echipă de cercetători cantonată în Păușești-Măglași, la nici zece kilometri distanță de Râmnicu-Vâlcea, pregătește lansarea primului avion electric românesc. Opera inginerilor de la Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA), acesta se numește Air Strato și este un aparat automat, propulsat electric.

Air Strato, primul supersonic românesc.

Air Strato poate atinge altitudini de până la 18 km și are o autonomie de zbor de șapte ore cu baterii interne și trei zile folosind panouri solare. Poate transporta o sarcină variabilă de peste 30 kg, constând în echipamente de supraveghere și instrumente științifice.

„Aeronava a fost echipată cu 10 procente din necesarul de acumulatori destinați pentru versiunea comercială așa că am adăugat balast pentru a simula greutatea la decolare. Motoarele suplimentare au fost adăugate cu scopul de a crește forța de tracțiune pe teren înierbat și de a scurta distanța de decolare. Trenul de aterizare echipat cu suspensii a asigurat un rulaj lin. Am avut nevoie de numai 30 m pentru a decola, folosind motoarele la tracțiune maximă. Am fost impresionați de rata de urcare a aeronavei”, a precizat cu ocazia testului, Teodor Diaconu, Inginer Dinamica Zborului ARCA.

Primul avion electric românesc a efectuat deja un zbor de test până la altitudinea de 25 de metri, în luna februarie. Air Strato a fost propulsat de patru motoare electrice. Au fost adăugate, suplimentar, două motoare electrice cu scopul de a reduce distanța de decolare. Pentru testele pe pistă dificilă au fost instalate suspensii pe trenul de aterizare.

Momentul lansării oficiale a noului supersonic Air Strato nu a fost încă anunțat oficial. Până atunci, testele și munca asiduă a cercetătorilor români continuă, în inima României, la doar câțiva kilometri de Vâlcea.

6 comentarii

Cretinu USD-USL-PSD 19-08-2014 - 16:33

Este un avion cu motor foarte frumos si astept cu drag sa merga si la Calafat pana la Maglavid si la domnul ponta care e ales sa ne apere de tirania de la Traian si de la presa scrisa nu de la antene. avionul cred ca o sa aibe trei antene ca sa veden si noi.

BULA 19-08-2014 - 16:37

E un fel de aeromodel, din ce se povesteste acilea. Au si altii preocupari din astea:
https://www.youtube.com/watch?v=KmKdA6L_MWk

GeorgeGMT 19-08-2014 - 17:44

Este o confuzie de termeni si…poze! Air Strato este doar o drona propulsata electric ce cu greu poate atinge (teoretic) 150km/h, astfel ca in niciun caz nu poate fi supersonica, in acelasi timp in poza este prezentat conceptul IAR 111 Excelsior.

Asadar ARCA are doar o drona destul de clasica deocamdata si catgoric foarte mult sub-sonica.

CONGO 19-08-2014 - 23:57

Este in inceput bun, bravo si succes!

Dar, dupa o perioada de cercetare pe acest model, trebuie sa trecem la treaba serios – DRONA TELEGHIDATA DAR SI CU SW PENTRU RECUNOASTEREA FETEI, SI (IMPORTANT!) CU SCAUN ELECTRIC INTEGRAT.

Trimitem la Kremlin, sa gaseasca biroul lui Putin si sa-i intre pe fereastra, surpriza deh!

Topaz 20-08-2014 - 00:01

GeorgeGMT este un tip mult mai informat decat voi si a facut o remarca absolut corecta:in poza este avionul-racheta(supersonic) IAR 111 Excelsior.
Avionul despre care se vorbeste in articol este o drona cu motoare electrice.Cautati site-ul ARCA space ca sa va lamuriti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult