Acasa Stiinta-ITStiinta Cum este risipită o mare parte din hrana produsă în lume

Cum este risipită o mare parte din hrana produsă în lume

scris de L.M.
4 afisari

O mare parte din hrana produsă în lume este risipită în fiecare an, respectiv între 1,2 şi 2 miliarde de tone de alimente, potrivit unui raport dat publicităţii joi de media britanice, informează AFP şi EFE.

alimente

Cum este risipită o mare parte din hrana produsă în lume

„Între 30 şi 50% din cele patru miliarde de tone de alimente produse anual în lume nu vor ajunge niciodată în stomacul oamenilor”, explică autorii raportului elaborat de Institutul de Ingineri Mecanici (IMeche), un organism ce vizează promovarea ingineriei în lume. Intitulat „Global Food: Waste Not, Want Not„, raportul denunţă „infrastructurile şi dispozitivele de stocare neadaptate” şi „datele limită de vînzare mai stricte”, transmite Moldpres. Autorii se referă la comportamentul consumatorilor, criticînd în special ofertele „un produs cumpărat-un produs oferit” sau cererea de „perfecţiune estetică” a produsului din partea consumatorilor. „În Europa şi SUA, în special, pînă la jumătate din hrana cumpărată este aruncată de consumatorul însuşi”, se arată în documentul citat.

Această pierdere nu se limitează, potrivit raportului, la deşeurile generate de alimente neconsumate. Dezordinea este vizibilă la toate nivelurile lanţului de producţie alimentară. „550 miliarde de metri cubi de apă sunt astfel utilizaţi în zadar pentru aceste alimente care se pierd”, relevă acelaşi document.

Potrivit lui Tim Fox de la IMeche, aceste alimente ar putea fi folosite pentru a hrăni populaţia mondială şi în special pe cei care suferă de foame.

3 comentarii

ciufulici 12-01-2013 - 15:32

Mai ales uselistii, si dintre ei mai ales liberalii, arunca domnule mancarea cu tonele. Pai daca se indoapa cu atata kkt, cred si io!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-01-2013 - 17:40

De risipa intr-o tara bogata cu oameni infometati :Cine plăteşte costurile plimbării săptămânale?
Băsescu se relaxează din nou la Predeal
Acasă » Actualitate

Foto antena3.ro

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au ajuns sâmbătă la vila de protocol de la Predeal, unde vor petrece sfârşitul de săptămână, potrivit Mediafax.

Băsescu s-a aflat la Predeal împreună cu soţia şi cele două fiice şi la sfârşitul săptămânii trecute, dar şi în perioada Crăciunului.

Băsescu este aşteptat de jurnalişti să se plimbe cu snowmobilul, cum a făcut de fiecare dată.

Îşi plăteşte singur elicopterul?

Traian Băsescu a mers cel mai probabil cu elicopterul la Predeal, ca de fiecare dată, şi, în mod evident, însoţit de o armată de sepepişti.

Tot cu elicopterul a mers Băsescu şi de Revelion în Covasna, unde a petrecut alături de soţia sa şi cele două fiice, dar şi de Elena Udrea şi de soţul acesteia şi de familia primarului din Arad, Gheorghe Falcă.

mircea 13-01-2013 - 07:58

daca este austeritate,cum se face ca bugetul,SPP,Sri,SIE,STS si presedentie s-a triplat???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult