Acasa rss 1asig Cum să dormi ca să slăbeşti?

Cum să dormi ca să slăbeşti?

scris de M.I.
4 afisari

Zăbovind mai mult în pat dimineaţa sau mergând la culcare mai devreme, lungind astfel durata somnului cu cca. 90 de minute, pot fi combătute „accesele” de foame şi pofta de alimente nesănătoase, ceea ce ajută la pierderea în greutate, arată un studiu recent.

Studiul a fost realizat pe 10 adulţi supraponderali, cu vârste între 21 şi 40 de ani, care dormeau cel mult 6 ore şi jumătate pe noapte. Participanţii au fost rugaţi să îşi modifice orarul de somn pentru a dormi mai mult; rezultatele au arătat că aceia care se culcau mai devreme sau dormeau mai mult dimineaţa (dormind, în total, cu aproximativ 90 de minute în plus) prezentau o scădere cu 14% a intensităţii poftei de mâncare în general şi o reducere cu 62% a poftei de a mânca gustări nesănătoase, sărate sau dulci.

Studii anterioare arătaseră că somnul insuficient este asociat cu creşterea în greutate, deoarece perturbă echilibrul hormonilor care reglează apetitul şi metabolizarea alimentelor. Noul studiu realizat de specialişti de la University of Chicago arată că o schimbare relativ simplă în obiceiurile legate de somn poate avea o influeenţă şi asupra obiceiurilor alimentare asociate cu creşterea în greutate.

Rezultatele au fost publicate în jurnalul Appetite. Jim Horne, un specialist britanic în problemele somnului, spune că aceste corelaşii se pot explica prin faptul că, dormind mai mult, trecem prin mai multe faze de somn REM (Rapid Eye Movement), fazele în care survin visele; în cursul acestor faze ale somnului, pofta de mâncare este diminuată.

3 comentarii

Titircă Inimăbună 17-06-2014 - 13:46

Cred si eu ca e bine sa dormi cu o tanti de asta precum cea din poza, dar de slabit, trebuie sa nu ai chestiunea nici slaba nici trista, si e bine sa ţârâie des si mai tare ca ceasul.

pathfinder 17-06-2014 - 13:50

Concluzia articolului e ca daca dormi mult slabesti.
Daca dormi tot timpul ajungi piele si os.

Deci, sa revenim, dormind na-i cum sa mamanci, deci slabesti!
Ingenioasa solutia!
Rad cu lacrimi…

pathfinder 17-06-2014 - 13:52

n-ai cum…
Inca rad!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult