Cupriavidus metallidurans – Bacteria care poate produce aur pur | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Cupriavidus metallidurans – Bacteria care poate produce aur pur

Cupriavidus metallidurans – Bacteria care poate produce aur pur

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Doi oamenii de ştiinţă americani au descoperit o bacterie care transformă clorura de aur, un lichid foarte toxic care se găseşte în natură, în aur de 24 de karate.

Cupriavidus metallidurans – Bacteria care poate produce aur pur (foto:gizmodo.com)

Bacteria „Cupriavidus metallidurans”, numită înainte „Ralstonia metallidurans” este incredibil de rezistentă la clorura de aur, pe care o consumă într-o săptămână şi lasă în urmă aurul curat. Cercetătorii Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie şi genetică moleculară, şi Adam Brown, profesor asociat al universităţii americane Michigan,sunt de părere că acesta este procesul care are loc în natură din care rezultă metalul preţios.

Astfel, potrivit gizmodo.com este foarte posibil ca cei doi să fi descoperit elementele magice care dezleagă un mister care a fascinat omenirea de când s-a descoperit acest metal apreciat din toate timpurile. În laboratorul lor, cei doi oameni de ştiinţă au creat o mică fabrică, denumită „The Great Work of the Metal Lover” („Marea realizare a iubitorului de Metal”), în care se află această bacterie şi lichidul foarte toxic din care „Cupriavidus metallidurans” se hrăneşte.

1 comentariu

geek-a-contra 04-10-2012 - 21:11

nu produce. separa. si nu-i nika nou, despre extractia selectiva cu bacterii elemento-file se vorbeste de decenii bune.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult