Acasa Stiinta-ITStiinta UPDATE Cutremurul a deplasat axa de rotaţie a Pământului

UPDATE Cutremurul a deplasat axa de rotaţie a Pământului

scris de M.A.
3 afisari

UPDATE 12.15: Cutremurul pare să fi deplasat principala insulă a Japoniei, cu 2,4 metri, au declarat experţi citaţi de CNN, preluat de Realitatea Tv. „Acum ştim că o staţie GPS s-a mişcat (cu 2,4 metri – n.red.) şi am văzut o hartă de la GSI (Autoritatea pentru informaţii geospaţiale – n.red.) din Japonia” care pare să confirme acest lucru, a declarat Kenneth Hudnut, geofizian la USGS.

Puternicul seism care a afectat vineri Japonia a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, relatează ANSA.

Cutremurul din Japonia a deplasat axa de rotaţie a Pământului

‘Impactul acestui fenomen asupra axei de rotaţie a fost mai importantă chiar decât cel al cutremurului din Sumatra /2004/, care a provocat deplasarea axei de rotaţie a Pământului cu 6 centimetri’, potrivit experţilor Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia, transmite Agerpres. În opinia seismologilor italieni, consecinţele acestui dezastru cedează doar în faţa seismului considerat cel mai mare cataclism din istoria observaţiilor în domeniu – marele cutremur chilian din 1960, cu magnitudinea între 9,3 şi 9,5 pe scara momentului. Chiar dacă actualul seism din Japonia a fost mai slab decât cel din Sumatra, el s-a produs la o latitudine de impact maximum.

1 comentariu

digital 12-03-2011 - 12:18

poate in sens invers decat in 2004!asta mai pot afirma!!???despre ce vorbesc idiotii?
daca au date sa spuna,nu sa arunce tampenii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult