Acasa Stiinta-ITStiinta DarwinTunes: Cum sună melodia “perfectă” creată prin aplicarea teoriei evoluţiei

DarwinTunes: Cum sună melodia “perfectă” creată prin aplicarea teoriei evoluţiei

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Cercetătorii britanici susţin că un program informatic denumit DarwinTunes, inspirat din teoria selecţiei naturale ar putea duce la crearea în viitor a melodiei perfecte.

Cercetatorii britanici sustin ca prin aplicarea teoriei evolutiei poate fi creata melodia perfecta (foto:zimbio.com)

Cercetătorii de la Imperial College din Londra sunt de părere că au descoperit o metodă de a produce muzică populară şi de calitate prin selectarea la întâmplare a unor sunete, care variază de la cele de clopote, până la un simplu „beep”. Aceştia au folosit programul DarwinTunes, care difuează bucăţi muzicale cu o durată de 8 secunde fiecare, pe care le-au postat apoi pe un site pe care 7000 de voluntari le-au acordat note, pe o scară măsurată de la „insuportabil”, la „ador”.  Folosind apoi cele mai populare 10 suite sonore, cercetătorii au creat 20 de melodii noi.

Conform studiul prezentat de dailymail.co.uk, rezultatele arată că bucăţile muzicale cele mai populare astfel create sunt formate dintr-un număr mare de acorduri şi de ritmuri prezente în cântecele moderne. Autorii studiului au spus că astfel, s-ar putea explica motivul pentru care muzica populară evoluează constant şi motivul pentru care producţiile tradiţionale pot să reziste timp de secole sau chiar milenii.

Profesorul de biologie de la Imperial College din Londra, Armand Leroi a spus, conform mediafax că „Toată lumea crede că muzica este produsul unor tradiţii muzicale, create de compozitori de geniu, însă, potrivit studiului ceea ce pare să fie adevăratul motor al evoluţiei muzicii populare ar putea fi alegerea ascultătorului”, Coautorul acestui studiu, profesorul Leori, consideră că descărcarea de pe internet a unei anumite bucăţi muzicale în detrimentul alteia „este un act creativ”, care exprima o alegere, iar dacă „selecţia naturală a creat toate formele de viaţă de pe Terra şi, dacă selecţia poate fi creatoare de viaţă, atunci prin acest proces ar trebui să poată să fie alese şi cântecele pop cele mai reuşite”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult