Acasa Stiinta-ITStiinta De ce nu pot deveni oamenii mai deştepţi decât sunt

De ce nu pot deveni oamenii mai deştepţi decât sunt

scris de M.I.
2 afisari

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au analizat structura creierului uman şi cât de multă energie folosesc celulele sale.

Oamenii nu pot deveni mai deştepţi decât sunt, căci creierul uman a atins limitele fizice de inteligenţă, potrivit cercetătorilor citaţi de indianexpress.com. Ei susţin că, pentru a deveni mai inteligent, creierul uman ar avea nevoie de mari cantităţi de energie suplimentară şi de oxigen, iar acest lucru nu este cu putinţă.

„Am demonstrat că pentru a funcţiona, creierul trebuie să consume energie, şi actualele cerinţe sunt suficiente pentru a limita şi de a determina performanţele creierului„, a declarat Simon Laughlin, profesor de neurobiologie.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că pentru a deveni mai eficient, creierul uman are nevoie de mari cantităţi de energie. Un lucru imposibil în acest moment, mai spun oamenii de ştiinţă.

1 comentariu

Giurgiu Crişan 03-08-2011 - 13:25

domnule M.I., scrie care sînt acei cercetători, poate or fi din Papua-Noua Guinee. E de observat că oameni ca Einstein şi alţi oameni deştepţi a auvut creierul la fel de mare ca oamenii proşti bîtă. Ei nici nu au respirat mai tare, mai repede, mai mult astfel că nu au beneficiat de o cantitate sporită de oxigen. Altă chestie este că femeile au creierul mai mic decît bărbaţii şi e foarte clar că unele femei sînt mult mai inteligente decît unii bărbaţi.Concluzia este că inteligenţa la oameni nu depinde de greutatea creierului şi nici de cantitatea de oxigen. A doua concluzie este că acei savanţi ai dv sînt doar nişte nătărăi cu diplome. A treia este că vă pricepeţi la treaba asta ca musca la arat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult