Acasa Stiinta-ITStiinta De ce vine boala somnului spre noi

De ce vine boala somnului spre noi

scris de D.P.
12 afisari

Într-un raport se afirmă că, din cauza încălzirii globale, boala somnului se va răspândi în zone în care nu există încă. Tripanozomiaza africană, cunoscută sub numele de ‘boala somnului’, este o boală parazitară produsă de un tripanozom, transmis prin pişcătura muştei ţeţe, scrie passionsante.be.

De ce vine boala somnului spre noi

În lipsa tratamentului, această afecţiune poate provoca moartea bolnavului. Se apreciază că circa 70.000 de persoane sunt contaminate annual. Boala este endemică în câteva regiuni ale Africii subsahariene. Potrivit unui recent raport al Autorităţii americane de control şi prevenire a bolilor (CDC), situaţia ar putea evolua în sens nefavorabil din cauza încălzirii climatice.
Experţii spun în Journal of Royal Society Interface, potrivit Agerpres, că se tem că încălzirea climei în regiunile temperate va oferi muştelor ţeţe un nou ‘teren de vânătoare’. Zeci de milioane de potenţiale victime ale bolii somnului s-ar putea adăuga celor care sunt în prezent ameninţate.

1 comentariu

ion ardeleanu 14-02-2012 - 15:38

Oare dl. Crin Antonescu a fost in excursie in Africa subsahariana?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult