Acasa Stiinta-ITStiinta De unde va veni Apocalipsa

De unde va veni Apocalipsa

scris de L.M.
7 afisari

Omenirea ar putea sfârși asfixiată, dacă algele care au dus la apariția oxigenului în atmosferă vor începe să genereze clor.

Apocalipsa va veni din oceane

Terra s-a format cu 4,5 miliarde de ani în urmă, iar timp de 2 miliarde de ani atmosfera planetei noastre a fost alcătuită într-o poporție covărșitoare de metan și alte gaze de seră. Viața așa cum o știm n-ar fi putut exista pe atunci, anunta io9.com.

Însă dintr-o dată, din motive pe care oamenii de știință nu și le pot explica acum, un grup de organisme unicelulare, cianobacteriile (denumite și alge verzi-albastre), au început să degaje în atmosferă oxigen, care rezultat al procesului de fotosinteză. Ca urmare a procesului lor digestiv, cianobacteriile au început să elibereze oxigenul din moleculele de apă (H2O).

De vreme ce nu știu ce a determinat ca cianobacteriile să degaje în atmosferă oxigen, oamenii de știință admit posibilitatea ca în viitor să se producă o răsturnare de scenariu: în loc să producă oxigen în urma fotosintezei, vor începe să degaje în atmosferă clor, un gaz axfisiant. Omenirea va muri astfel otrăvită.

2 comentarii

Chris P. 30-10-2011 - 22:27

De fapt nimeni nu stie exact ce varsta are Terra. Nici macar cat va mai exista de acum incolo. apocalipsa poate veni insa la nivel mental. totusi 5 articole pe ziua de azi…foarte frumos!

urbos 31-10-2011 - 01:09

Cu sigurana insa ca Terra n-are 7000 de ani sau cat cred niste hadicapati care-si zic credincosi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult