Descoperire arheologica - Arme vechi de 300.000 de ani | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Descoperire arheologica: Arme vechi de 300.000 de ani – vezi cu ce vânau stramoşii

Descoperire arheologica: Arme vechi de 300.000 de ani – vezi cu ce vânau stramoşii

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Arheologii au descoperit într-o mină de cărbune din localitatea germană Schöningen, mai multe vârfuri de suliţe, săgeţi şi rămăşite de animale datând din urmă cu peste 300.000 de ani.

Cele mai vechi arme din lume au fost descoperite intr-o mina de carbune din Germania (foto:tgdaily.com)

Echipa de arheologi de la Universitatea Tübingen a anunţat că armele au fost realizate de Homo heidelbergensis, care a trăit în urmă cu 600.000 – 300.000 de ani, astfel că armele descoperite, pot fi considerate cele mai vechi din lume. Potrivit tgdaily.com, specialiştii susţin că homo heidelbergensis, este considerat strămoşul Home Sapiens si al Omului de Neanderthal.

În mina de cărbune în care a fost realizată descoperirea săpăturile au început cu peste 30 de ani în urmă, în afară de vârfurile de suliţă şi săgeţi, la faţa locului mai fiind găsite mai multe rămăşite de animale. Aceste rămăşite aparţin mai multor animale, de la elefanţi, rinoceri, cai, lei, până la reptile, dovedind iscusinţa în a vâna de care dispuneau Homo heidelbergensis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult