Acasa Stiinta-ITStiinta Descoperire importantă facută de specialiştii NASA pe Marte

Descoperire importantă facută de specialiştii NASA pe Marte

scris de A.B.
15 afisari

Oamenii de stiinta de la NASA au facut inca o descoperire importanta legata de planeta Marte. Noile studii ale atmosferei au aratat ca, in urma cu miliarde de ani, o cincime din suprafata planetei Rosii era acoperita cu apa, scrie NBC News.
planeta marteDesi acum Marte are o suprafata rece si uscata, exista dovezi suficiente ca acum cateva miliarde de ani era acoperita cu rauri, lacuri si mari. Si cum unde este apa, exista si viata, oamenii de stiinta cred ca sansele sa descopere microorganisme in urmele de apa aflate sub scoarta sunt mari.
Cum a secat planeta si cata apa se mai afla sub scoarta planetei raman intrebari la care expertii inca mai cauta raspunsuri. O modalitate de a descifra acest mister ar fi prin analizarea moleculelor de apa existente in atmosfera martiana.
In mod normal, moleculele de apa sunt alcatuite din doi atomi de hidrogen si un atom de oxigen, insa in unele cazuri, unul dintre atomii de hoidrogen poate fi inlocuit cu deuteriu. Astfel, apa cu deuteriu se poate evapora mai rapid, ceea ce ar explica modul in care o intindere atat de mare de apa de pe Marte a disparut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult