Acasa Stiinta-ITStiinta Diabetul poate fi cauzat de lacul de unghii şi fixativul de păr

Diabetul poate fi cauzat de lacul de unghii şi fixativul de păr

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Un studiu al cercetătorilor din Boston arătă că lacul de unghii şi fixativul pot provoca o creştere a riscului de diabet.

Lacul de unghii si fixativul de par pot cauza aparitia diabetului (foto:samuelgraysonsalon.com)

Specialiştii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au anunţat că au descoperit o legătură înte ftalaţi, o clasă de substanţe chimice existente în fixativul de păr şi lacul de unghii, şi diabet. Potrivit mediafax, pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au recoltat probe de urină de la 2.350 de femei şi au descoperit că persoanele cu concentraţii mai mari de ftalaţi în organism prezentau un risc mai mare de diabet.

Astfel, femeile cu cele mai mari concentraţii de monobenzil ftalaţi şi monoizobutil ftalaţi în organism prezintă un risc aproape dublu de diabet în comparaţie cu femeile cu cele mai mici concentraţii de aceste substanţe chimice. În studiul publicat de revista Environmental Health Perspectives, coordonatorul acestuia, dr. Tamara James-Todd a precizat că este nevoie de studii suplimentare, întrucât “ftalaţii există şi în anumite tipuri de dispozitive medicale şi în medicamente folosite în tratamentul contra diabetului, iar acest fapt ar putea explica această concentraţie mare de ftalaţi în urina femeilor diabetice”.

2 comentarii

Tache 17-07-2012 - 23:25

Parerea mea personala este ca, amerindienii din bazinul Amazonului, sunt cel mai evoluat popor de pe Pamant. In centrul activitatilor lor spirituale sta consumul plantei ayahuasca.

Un prieten apropiat a fost in Ecuador si a cunoscut un saman amerindian. Samanii folosesc o multime de plante medicinale si nu au carte, nu au studii. In timp ce ii prezenta diverse plante din gradina sa, samanul a vrut sa-i spuna care este in opinia sa cauza diabetului, dar nu stia cum sa denumeasca boala, spunea ‘ stii, boala aia din America, care face ravagii, cu trei mai multe si una mai putin, mananci mult, bei apa multa…..’… Pai diabet se numeste, ce-i cu ea ? Diabetul, a spus samanul, este provocat de catre Frigider.

Bang !!! Dar, dupa mai multa reflectie, pot spune ca nu e de ras. Merita sa ne intrebam daca diabetul nu este cumva datorat consumului de hrana moarta si daca nu cumva tratamentul ar trebui sa-l reprezinte consumul de hrana proaspata, vie.

Amerindienii nu trebuie in niciun caz subapreciati. Filmele acestea m-au impresionat :

Shamanism – Other Worlds – Ayahuasca Documentary
http://www.youtube.com/watch?v=wE0sDm5ba-4

Documentary Shamans Of The Amazon 2002 Dmt, Ayahuasca, Mckenna
http://www.youtube.com/watch?v=Ca1TGqODjzM

Dorin C. 18-07-2012 - 18:25

Femeile ar trebui sa-si dea seama ca absolut toate cosmeticele folosite de ele contin tot felul de chimicale si substante cancerigene. Aproape toate se absorb prin piele in fluxul sanguin si duse prin tot corpul cauzind mai ales cancer la sin. A arata frumos, costa cam mult.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult