Acasa Stiinta-ITStiinta Direct în venă, cu seringa. Injecţia cu oxigen

Direct în venă, cu seringa. Injecţia cu oxigen

scris de L.M.
185 afisari

În viitor, oxigenul ar putea fi administrat în sânge, cu ajutorul unei injecţii, susţine o echipă de cercetători.

Direct în venă, cu seringa. Injecţia cu oxigen

Direct în venă, cu seringa. Injecţia cu oxigen (foto: omg.com.ng)

Ideea de a injecta oxigen direct în sânge nu este chiar nouă. Primele încercări făcute acum 100 de ani au eşuat lamentabil, formând bule de aer periculoase în vene. Astfel, medicul John Kheir, de la Spitalul de Copii din Boston s-a gândit că este nevoie de o substanţă care să înglobeze în ea oxigenul, într-un lichid, care apoi să fie injectat în vene. Specialistul a descoperit, după teste efectuate într-un sistem de tuburi artificiale, că lipidele (moleculele de grăsime) sunt cel mai bun „transportor” al moleculelor de oxigen.

Noua procedură constă în injectarea moleculelor de oxigen incluse în prealabil în molecule de grăsime, direct în sistemul venos al pacientului. Această metodă le va garanta pacienţilor aproximativ 30 de minute de viaţă „în plus” atunci când ei nu pot să respire, transmite România Tv.

Uluitoarea descoperire ar putea revoluţiona medicina, înlocuind în curând procedeul de menţinere în viaţă a pacienţilor prin conectarea lor la aparate cu oxigen în timpul unor momente critice, în care devine chiar riscant să depindă de aceste aparate.

2 comentarii

BULA 02-07-2012 - 09:01

Aaaaa…, pai asta va fi afacerea viitorului. O sa vanda evreii oxigen la fiola. Ca sa respiri, trebuie sa dai banu’. Ce de bani o sa faca… .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-07-2012 - 12:17

….tzine pe-aproape bula-CHE ! Ai si tu niscaiva cromozomi EVREIESTI – desii pari dus rau cu pluttah. Dar oricum daca va fi ghesefth, tu sigur vei emite pretentii de intaietate , ca doara ai facut experimente in laborator, si le trecusi si in formule matematice, dar iara ti le suthira colejii ! …tzine aproape ca EVREI …muushay sa te recompenseze !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult