Acasa Stiinta-ITStiinta Dragostea trece prin stomac (studiu ştiinţific)

Dragostea trece prin stomac (studiu ştiinţific)

scris de A.B.
11 afisari

Psihologii americani de la Universitatea din California au stabilit o legătură între mâncare şi romantism. Cercetătorii au luat un grup de tinere cu masa corporală normală, pe care le-au ţinut opt ore nemâncate.

dragoste stomac studiuUlterior, fiecărei tinere i s-a scanat creierul înainte şi după masă, iar cercetătorii au descoperit că, după ce au mâncat, tinerele au devenit mult mai receptive la fotografii cu cupluri ţinându-se de mână sau îmbrăţişându-se. De asemenea, tinerele care în trecut ţinuseră diete s-au dovedit a fi mai receptive la romantism decât celelalte.

Potrivit cercetătorilor americani, creierul uman reacţionează similar atunci când i se oferă mâncare ca şi atunci când i se oferă sex sau droguri.
Studiul a fost facut de cercetatorii de la catedra de psihologie a Universitatii din California pe un grup de tinere, cu masa corporala normala, tinute nemancate timp de 8 ore. Ulterior, acestora li s-a scanat creierul inainte si dupa ce au mancat iar oamenii de stiinta au descoperit ca, dupa ce se saturasera, erau mult mai receptive la imagini infatisand activitati romantice: cupluri imbratisandu-se, tinandu-se de mana etc.
De asemenea, tinerele care tinusera in trecut diete s-au dovedit mai receptive la romantism decat celelalte. Potrivit cercetatorilor americani, este vorba despre acelasi model de activitate cerebrala ca in cazul obezitatii. Mai mult, acestia spun, invocand si alte experimente similare, ca reactia creierului uman ar fi la fel atunci cand persoanei i se ofera sex, droguri sau mancare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult