Acasa Stiinta-ITStiinta Dumitru Prunariu va fi decorat de Dmitri Medvedev

Dumitru Prunariu va fi decorat de Dmitri Medvedev

scris de M.A.
3 afisari

Dumitru Prunariu va fi decorat de preşedintele Dmitri Medvedev în cadrul unei ceremonii care marchează 50 de ani de la primul zbor al omului în spaţiu, realizat pe 12 aprilie 1961 de Iuri Gagarin, a declarat pentru Agerpres serviciul de presă al Kremlinului.

Dumitru Prunariu (napocanews.ro)

Dumitru Prunariu (foto: napocanews.ro)

Cei 50 de ani de la primul zbor în cosmos sunt sărbătoriţi cu fast la Moscova şi în alte oraşe ale Rusiei – prin expoziţii, conferinţe, concerte şi focuri de artificii.În plus, premierul Vladimir Putin a vorbit recent despre necesitatea creării unui program pentru cercetarea Lunii, a planetei Marte şi a altor planete din sistemul solar, în cooperare cu alte state. El a cerut agenţiei spaţiale Roskosmos şi Academiei Ruse de Ştiinţe să prezinte un asemenea proiect în luna august, transmite Radio România Actualităţi.

Dumitru Prunariu este singurul român care a ajuns în spaţiul cosmic. El a efectuat zborul în perioada 14-22 mai 1981. Cosmonautul român a realizat mai multe experienţe ştiinţifice din domeniul astrofizicii, al studiului radiaţiilor cosmice, al medicinei, biologiei şi psihologiei, dar şi al tehnologiilor spaţiale. Prin zborul lui Dumitru Prunariu în spaţiu, România a devenit a noua ţară din lume care îşi promovează capacitatea ştiinţifică în spaţiul extra-atmosferic prin intermediul unui cosmonaut propriu.

Dumitru Prunariu este preşedintele Comitetului ONU pentru Utilizarea Paşnică a Spaţiului Extra-atmosferic, dar deţine şi funcţia de preşedinte în exerciţiu al Filialei Europene a Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult