Acasa Stiinta-ITStiinta Eadweard J. Muybridge, caii în mişcare şi femeile nud (FOTO)

Eadweard J. Muybridge, caii în mişcare şi femeile nud (FOTO)

scris de D.S.S.
20 afisari

Eadweard J. Muybridge, nascut in 1830 in Kingston upon Thames, a devenit cunoscut pentru fotografiile sale peisagistice si pentru celebrele sale serii care prezentau animale si oameni in miscare.

Eadweard J. Muybridge-T182 de ani de la nasterea lui Eadweard J. Muybridge

Eadweard J. Muybridge-The Horsein Motion

Pe la mijlocul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, inainte de aparitia propriu-zisa a camerei de filmat si a cinematografului, au existat mai multe tehnologii-prototip concurente. Una dintre acestea a fost si cronofotografia.  Cel mai talentat cronofotograf este considerat Eadweard Muybridge.

Printre lucarile  lui Eadweard J. Muybridge se numara si unele mai putin cunoscute decat celebrii cai in miscare. Prin 1870, in numele stiintei, Eadweard J. Muybridge incerca sa realizeze scurte secvente animate cu femei nud!

182 de ani de la nasterea lui Eadweard J. Muybridge

Eadweard J. Muybridge  a fost un pionier, avand o viziune care depasea cu mult ideile epocii sale. De exemplu, a creat un “zoopraxiscop”, un fel de stramos al video-proiectoarelor de astazi.

In plus, Eadweard J. Muybridge manipula fotografii, cu mai bine de un secol inaintea aparitiei programelor de prelucrare digitala a imaginii. Eadweard J. Muybridge se considera un artist fotograf si asta insemna sa realizeze cea mai  buna imagine posibila. Nu conta daca era veridica sau nu. De exemplu, un privitor atent poate obseva ca in unele fotografii, realizate in locuri diferite si la ani distanta una de cealalta, apar exact aceleasi elemente de decor natural.

Eadweard J. Muybridge facea totul ca sa manipuleze imaginile, taia, lipea, suprapunea diferite negative. Avea o echipa de oameni care-i retusau fotografiile, le imbunatateau si inlaturau imperfectiunile. Era un maestru al combinarii elementelor diferite. Muybridge nu a fost doar un fotograf extraordinar, ci si un personaj fascinant. In 1874, cand a aflat ca mult iubita sa sotie Flora il inseala cu un critic de arta pe nume Harry Larkyns, s-a dus la casa acestuia si i-a spus sec: “V-am adus un mesaj din partea sotiei mele, uitati”, dupa care l-a impuscat mortal. Procesul a fost unul extrem de mediatizat, la sfarsitul caruia Eadweard J. Muybridge a fost achitat dupa ce avocatul sau a convins juriul ca gestul clientului sau are circumstante atenuante. La 182 de ani de la naşterea lui Eadweard J. Muybridge, Google îi dedică un Doodle animat

1 comentariu

denisa 09-04-2012 - 09:58

ce porcarie un elefant sa faca un masaj,fiti seriosi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult