Acasa Stiinta-ITStiinta Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024 (VIDEO LIVE)

Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024 (VIDEO LIVE)

scris de Ziua Veche
318 Afisari

A sosit ziua cea mare pentru fenomenul astronomic al anului: o eclipsă totală de soare, care va uimi zeci de milioane de oameni, în America de Nord.

Luna se va poziționa, luni, perfect între Pământ și Soare. Vor fi patru minute și jumătate de întuneric, în timpul zilei.

Cercetătorii vor profita de aceste momente prețioase pentru a pune în practică experimente științifice adesea imposibile, pentru a mai desluși din secretele universului.

Eclipsa totală de soare se anunță a fi mult mai spectaculoasă decât cea din 2017. Poate fi urmărită pe internet și din România. Patru minute și 28 de secunde. Atât va dura spectacolul fascinant al eclipsei de soare, care va începe peste câteva ore pe continentul american.

Fenomenul astronomic va începe în Pacific, va traversa Mexicul, apoi va tăia Texasul pe o traiectorie spre nord-est, trecând prin 15 state americane. Ulterior, se vă îndrepta spre Canada și Atlanticul de Nord. Pentru cei care vor să fie mai aproape de acțiune, două companii aeriene americane organizează zboruri în timpul eclipsei. Totodată, NASA va lansa trei rachete de cercetare pentru a studia modul în care este afectată atmosfera superioară a Pământului, atunci când lumina soarelui se diminuează temporar deasupra unei părți a planetei. Alții au ales să-și unească destinele în această zi specială. În Arkansas și Ohio, aproape 450 de cupluri vor spune „da” în momentul de maximă intensitate.

Următoarea eclipsă totală de Soare va fi în 2026 și va fi vizibilă deasupra Groenlandei, Islandei și Spaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS