Acasa Stiinta-ITStiinta Eclipsa „Luna Sangerie”. Ce se va întâmpla pe 8 octombrie 2014 (video live)

Eclipsa „Luna Sangerie”. Ce se va întâmpla pe 8 octombrie 2014 (video live)

scris de Ziua Veche
95 afisari

Miercuri, 8 octombrie 2014, se va  produce o eclipsa totala de Luna. Fenomenul mai este cunoscut si sub denumirea de  „Luna Sangerie”, din cauza culorii rosiatice pe care Luna o capata in timpul eclipsei.

Eclipsa "Luna Sangerie". Ce se va întâmpla pe 8 octombrie 2014

Eclipsa „Luna Sangerie”. Ce se va întâmpla pe 8 octombrie 2014

Eclipsa totală de Lună care va avea loc pe 8 octombrie este a doua din 2014, după ce un eveniment astronomic asemănător a avut loc pe 15 aprilie, și, totodată, a doua dintr-o serie foarte rară de patru eclipse lunare consecutive. Următoarele două eclipse vor avea loc pe 4 aprilie 2015 și pe 28 septembrie 2015.
Experții de la NASA au comparat aceste patru eclipse succesive cu o mână de patru cărți identice la poker, motiv pentru care au denumit acest fenomen „tetradă”.
Numele „Lună sângerie” este dat tuturor eclipselor lunare totale, având în vedere culoarea – un roșu portocaliu – pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului.

„Pe data de 8 octombrie va fi o eclipsă de lună, o eclipsă foarte importantă în Berbec şi care nu face decât să toarne gaz pe foc. Când discutăm de cutremure, este clar că în momentul în care avem eclipse, cel puţin într-un loc pe pământ va fi un astfel de fenomen. Important este să înţelegem că astfel de momente sunt cu încărcătură mare. Lucrurile pot scăpa de sub control. Pe primul loc trecem accidentele şi izbucnirile diverse, accidentele din zona aviatică, accidentele marine şi terestre”,  a declarat la România TV astrologul Mariana Cojocaru.

Eclipsa este vizibila din estul Asiei, Australia, Pacific, America de Nord si America de Sud. Asiaticii si australienii vor vedea eclipsa la rasarit, iar americanii la apus, potrivit NASA.

Eclipsa nu este vizibila in Romania, pentru ca fenomenul se produce pe parcursul zilei, cand Luna este sub linia orizontului.

Vezi AICI eclipsa de luna video live stream

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult