Acasa Stiinta-ITStiinta Eclipsa parţială de Lună – 7 august 2017

Eclipsa parţială de Lună – 7 august 2017

scris de C.S.
16 afisari

În data de 7 august 2017, se va produce o eclipsă parţială de Lună ce va fi vizibilă din Europa, Africa şi Australia.

Din România eclipsa se va observa chiar la începutul eclipsei parţiale, în seara zilei de 7 august, maximul fenomenului producându-se la ora 21.20. Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maximă de 25.2%.
Cu prilejul acestui fenomen astronomic, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza mai multe activităţi cu scopul popularizării şi promovării astronomiei în rândul publicului.
În seara zilei de 7 august 2017 (luni), ora 19.00 vă invităm la sediul Observatorului Astronomic la o prezentare publică, unde o să vorbim despre eclipsele de Lună.
Între orele 20.30 – 23.30, se vor organiza observaţii astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa” (pe trotuar la strada principală).
În acelaşi timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic o să se transmita live eclipsa parţială de Lună, pe Internet. Pagina oficială  a Observatorului Astronomic din Bârlad şi site-ul Muzeului „Vasile Pârvan”
vor transmite si ele evenimentul live.

Observaţiile astronomice din stradă şi transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult