Acasa Stiinta-ITStiinta Eclipsǎ parțialǎ de Soare, joi, 23 octombrie. Unde va putea fi vǎzutǎ!

Eclipsǎ parțialǎ de Soare, joi, 23 octombrie. Unde va putea fi vǎzutǎ!

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Joi, 23 octombrie, va avea loc o eclipsa parțialǎ de Soare, ca va fi vizibilǎ în cea mai mare parte a Americii de Nord, cu excepţia unei părţi din estul Canadei.

Eclipsǎ parțialǎ de Soare, joi, 23 octombrie. Unde va putea fi vǎzutǎ! (foto:universitytoday.com)

Eclipsǎ parțialǎ de Soare, joi, 23 octombrie. Unde va putea fi vǎzutǎ! (foto:universitytoday.com)

Cea mai bună regiune de observare a fenomenului astronomic este situată în zona Cercului Polar nordic din Canada, unde patru cincimi din discul solar vor fi acoperite de Lună. Locuitorii din estul Canadei nu vor putea vedea evenimentul astral din cauză că Soarele va apune înainte de începerea eclipsei. De asemenea, populaţia din estul Siberiei va putea vedea o parte a eclipsei în dimineaţa zilei de vineri.

Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România va avea loc pe 20 martie 2015, potrivit mediafax. Eclipsele de Soare au loc atunci când Luna, în orbita ei terestră, se interpune între Soare şi Terra. Observarea acestui fenomen se poate face fără instrumente astronomice, dar este nevoie de filtre de protecţie pentru că privitul direct spre Soare poate afecta grav vederea, ducând chiar la orbire. Specialiştii recomandă utilizarea de ochelari speciali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult