Acasa Stiinta-ITStiinta Eclipsa partiala de Soare, vizibila si din Romania

Eclipsa partiala de Soare, vizibila si din Romania

scris de M.A.
2 afisari

O eclipsă parţială de Soare va putea fi văzută marţi în România, începând cu ora 9.05 în estul ţării şi cu 9.13 în vest, acoperirea maximă a Soarelui de către Lună fiind între 75% (în sudul şi sud-estul ţării) şi de 78% (în nord-vest), informează Observatorul Astronomic din Capitală.

Eclipsa partiala de Soare

Eclipsa partiala de Soare (Foto: Marius BATCA)


Maximul eclipsei se va produce în jurul orei 10.35, pentru centrul ţării, cu o acoperire a Soarelui de 76%. Înălţimea Soarelui deasupra orizontului va fi destul de mică (17°), iar eclipsa ar putea să nu fie vizibilă dintre blocuri, transmite Mediafax. Astfel, Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu” recomandă ca eclipsa să fie observată dintr-un parc unde orizontul sud-estic este liber. Pentru că Soarele va fi acoperit destul de mult, se aşteaptă ca în timpul maximului să se observe o scădere a luminozităţii mediului ambiant, timp de aproximativ 30 de minute, centrate pe momentul maximului. Eclipsa se va termina în România în jurul orei 12.07. Ea va mai fi vizibilă în Europa, nordul Africii şi centrul şi vestul Asiei.
Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România se va produce pe 20 martie 2015.


Eclipsa partiala de Soare 2

Eclipsa partiala de Soare 2 (Foto: Marius BATCA)

Eclipsa partiala de Soare 3

Eclipsa partiala de Soare 3 (Foto: Marius BATCA)

Eclipsa partiala de Soare 4

Eclipsa partiala de Soare 4 (Foto: Marius BATCA)

Eclipsa partiala de Soare 5

Eclipsa partiala de Soare 5 (Foto: Marius BATCA)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult