Acasa Stiinta-ITStiinta Eclipsă totală de lună. Satelitul Pământului se va colora în roşu. LIVE

Eclipsă totală de lună. Satelitul Pământului se va colora în roşu. LIVE

scris de D.S.S.
6 afisari

Cea mai lungă eclipsă de Lună din ultimii 11 ani va fi vizibilă în noaptea de miercuri spre joi. Eclipsa va putea fi vazută aproape peste tot în Europa, Asia de Sud şi zona Oceanului Indian, dar nu şi în SUA şi Canada. Eclipsa este una dintre cele mai lungi eclipse totale de Lună vizibile din România pe parcursul secolului 21, durata totalităţii fiind de 1 oră şi 40 de minute. Eclipsa mai este importantă şi datorită faptului că ultima eclipsă totală de Lună s-a putut observa din România cu 3 ani şi jumătate în urma, pe 21 februarie 2008.

Luna rosie (foto mreclipse.com)

Luna rosie (foto mreclipse.com)

Eclipsa de Lună din 15 iunie 2011  face parte din seria Saros 130, fiind a 34-a eclipsă din cele 72 ale seriei. În această serie, eclipsa din 15 iunie 2011 este cea de-a 6-a eclipsă totală. În total, seria produce 14 de eclipse totale.

Seria Saros 130 a început pe 10 iunie 1416 cu o eclipsă la nordul penumbrei terestre şi se va termina pe 26 iulie 

În cazul condiţiilor meteo nefavorabile, puteţi urmări eclipsa live pe ziuaveche.ro

Watch live streaming video from astroandromeda at livestream.com

Watch live streaming video from swansiliguri at livestream.com

DACĂ NU REUŞITI SĂ URMĂRIŢI ECLIPSA LIVE  PE CELE DOUĂ CANALE DE MAI SUS, ÎNCERCAŢI AICI

Luna va intra complet în umbra planetei noastre, iar fenomenul va începe la ora 20.24 şi va dura 5 ore. Luna va răsări la 20.51 şi la 21.22 va începe să intre în umbra Pământului. Eclipsa totală va incepe la ora 22.22, iar maximul se va produce la ora 23.12, când Luna ar trebui să aibă o culoare portocalie-cărămizie, cu o parte mai deschisă. Luna va ieşi complet din umbră la ora 01:02, iar eclipsa se va termina la ora 02:01.

Observatorul Astronomic din Bucureşti va avea un program special cu ocazia Eclipsei de Lună, fiind deschis publicului între orele 21.00 şi 4.00 dimineaţă.

Efectele unei eclipse totale de Lună: creşte câmpul electric al Pamantului, se pot genera schimbări geologice, cum ar fi maree, urgane sau chiar cutremure. Astrologii susţin că eclipsa de lună are efecte şi asupra oamenilor în funcţie de zodii iar oamenii, în funcţie de zodie.

 

6 comentarii

olteanu constantina 15-06-2011 - 16:38

Efectele unei eclipse totale de Lună: creşte câmpul electric al Pamantului, se pot genera schimbări geologice, cum ar fi maree, urgane sau chiar cutremure, este un fenomen astrologic special de lunga durata aproximativ 6 ore, ramane de vazut care vor fi urmarile acestuia, sa speram ca va fi bine!

Alex 15-06-2011 - 21:07

Ce face mă? Ce efecte electrice? Luna se află în această poziţie odată la circa 30 zile – de-aia în fiecare lună avem o ‘lună plină’. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, soarele se află în partea opusă faţă de lună (adică dacă stai cu faţa la lună, ai avea soarele fix în spate).

Orbita lunii e uşor înclinată, aşa încât uneori ea nu se aliniază perfect cu Soarele şi Pământul şi de aceea trece fie pe deasupra, fie pe dedesubtul umbrei Pământului, umbră produsă de soarele care-l luminează din partea opusă.

Când Luna se nimereşte să treacă exact prin zona de umbră, avem o eclipsă de Lună. Dar la scară astronomică, diferenţele dintre o lună plină neeclipsată şi una plină eclipsată sunt infime.

Cutremure? Uragane? Cine vă umple mă capul cu toate prostiile astea? Mai bine ieşiţi afară dacă e senin şi priviţi luna între orele 22:20 – 00:00 (când e faza de totalitate). E doar un fenomen de mecanică cerească, nu cine ştie ce căcat voodoo astrologic…

tanase marian 15-06-2011 - 18:53

barfa de veritabile gunoaie pe ,,media internet,, antreb de ce oare mi dispar mesajele mele de atentionare,,.spun de pilda ca an romania an ineptia de conducere actuala,,. infractorii sunt an deplina libertate si asasineaza cetatenii fara de aparare,,de ce mi dispar atat de repede mesajele,,.de pilda oameni buni care mai sunteti oare buni am atentionat crime an adevaratul sens al cuvantului,,asadar la spitalul militar al ministerului de interne, am gasit cadrele militare si medicale beti an clinica,cabinet care m au nenorocit asadar nenorocit prin neprezentare,,.recent oameni buni ai acestei tari murdare si murdarite ,la o recadere a cazului meu total netratat, un derbedeu medic de la fundeni etajul trei,neurologie,… acest gunoi nu om de stiinta si medic acest bolnav psihic m a dat afara an strada asadar an strada cand am plans an fata lui si i am povestit drama suferita la spitalul ministerului de interne,,………. este acest bolnav psihic subordonat al doamnei prof. dr. virginia ion neurologie cum am spus etajul trei clinica fundeni,,.sunt cazuri atat de grave enuntate ancat anfioara de a dreptul,,.unde ne andreptam oare,,.nihil sine deo,,…..

tanase marian 15-06-2011 - 19:02

sa reaccentuez ,nu pot sa merg anca coerent, ce ma fac acesti demnitari ai tarii care ne conduc destinele de fapt drama noastra tac ,mananca latra cum latru si eu sunt nenorocorea acestei societati bolnave,…..

Sdv 16-06-2011 - 02:55

Vai, vai.. Ai nevoie de tratament medical urgent, prietene, dar nu orice tratament.. Ci PSIHIATRIC.. Poate ai gresit etajul si te-ai dus la neuro in loc de psihiatrie, iar medicul ala te-a indrumat pe calea cea buna:).
Poate n-ai vazut ca aici se discuta despre eclipsa, care a fost un fenomen destul de rar si foarte interesant prin prisma mea de necunoscator in ale astrologiei. Foarte fain.. N-am mai vazut niciodata..
Aa si.. „În” se scrie cu î din i, nu din a.. Suntem o tara de analfabeti si de lenesi care nu stiu decat sa-si invinuiasca leaderii.

lexu 15-06-2011 - 22:44

sunt prosti alea cu cutremuri uragane asa cum a fost si apocalipsa in 21 mai :))

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult