Acasa Stiinta-ITStiinta Elevi români. 7 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Elevi români. 7 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

scris de L.M.
11 afisari

Elevi români au obţinut, la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, şapte medalii – două de aur, două de argint şi trei de bronz -, acesta fiind cel mai bun palmares în istoria tuturor participărilor la competiţie, informează Ministerul Educaţiei.

Elevi români. 7 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Elevi români. 7 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Draghiş a fost laureat cu aur şi la ediţia precedentă a competiţiei. Cele două medalii de argint au fost obţinute de Mălina Roşca, absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, şi Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de bronz ale României au intrat în posesia elevilor Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ), respectiv Denis Turcu şi Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Călin (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti). Cele şapte medalii obţinute au asigurat României locul III în ierarhia neoficială pe naţiuni, a mai precizat sursa citată. Olimpiada Internaţională de Astronomie, ajunsă la ediţia a 18-a, s-a desfăşurat între 6 şi 14 septembrie în capitala Lituaniei, Vilnius. Competiţia a reunit peste 160 de concurenţi din 20 de ţări.

4 comentarii

digital 16-09-2013 - 20:24

așa a fost dintotdeauna în țara asta, totul s-a învârtit în jurul virtualului, acolo fiind dintre cei mai buni dintre cei buni!
să vă dea Domnul și navete spațiale și telescoape performante și fonduri, poate descoperiți un loc mai prielnic pentru națiunea asta!

ValVerde 16-09-2013 - 20:45

” așa a fost dintotdeauna în țara asta, totul s-a învârtit în jurul virtualului, acolo fiind dintre cei mai buni dintre cei buni!”

===

Virtualu’, virtualu’ ….asa…acolo-i buna natia de la Stefan cel Mare, Decebal si cred ca si Skorilo, dar nu sint sigur…totdeauna am dat tircoale virtualului. Bravo degetel.

digital 16-09-2013 - 20:48

ce-i vitălăule, iar ai visat-o pe mătta și te-ai trezit răcnind?!

UnUL 16-09-2013 - 20:59

Singurii care răcnesc, sunt mârlani și bat câmpii pe aici sunteți voi, Degețel, Bubos-Salaud, Bășinel, Tache, Mircea, etc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult