Acasa Stiinta-ITStiinta Elon Musk a prezentat proiectul vehiculului supersonic Hyperloop VIDEO

Elon Musk a prezentat proiectul vehiculului supersonic Hyperloop VIDEO

scris de L.M.
5 afisari

Hyperloop. Inventatorul american Elon Musk a prezentat planurile de realizare a unui sistem de transport care să atingă viteze mai mari decât viteza sunetului.

Elon Musk a prezentat proiectul vehiculului supersonic Hyperloop

Elon Musk a prezentat proiectul vehiculului supersonic Hyperloop

Fondatorul sistemului PayPal şi dezvoltator al maşinilor cu motor electric, Elon Musk susţine că trenul Hyperloop nu poate deraia, nu se poate ciocni de nimic şi este imun la condiţiile meteorologice, transmite BBC. Sistemul alimentat cu energie solară Hyperloop ar putea transporta pasagerii între Los Angeles şi San Francisco în capsule care ar circula prin tuburi de oţel cu viteze de peste 1.200 de km/h, reducând astfel călătoria între cele două oraşe la doar 30 de minute, transmite Rador.

Următoarea fază a proiectului va fi aceea de construire a prototipului, a mai spus Elon Musk, dar nu a dat detalii despre calendarul de realizare a ambiţiosului său proiect.

În valoare estimată de 6 miliarde de dolari, proiectul sistemului de transport supersonic nu reprezintă o prioritate pentru Elon Musk, care lucrează la un alt proiect deosebit de important cu firma Tesla, cu care încearcă să realizeze cele mai rapide maşini electrice din lume.

15 comentarii

Salut 13-08-2013 - 20:32

„Inventatorul american Elon Musk a prezentat planurile de realizare a unui sistem de transport care să atingă viteze mai mari decât viteza sunetului.”

========================

Nu, zau? Mai mare deca viteza sunetului? Wow!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 21:36

..,,Mosc a declarat că el a fost influențat de Isaac Asimov ‘s seria Fundației , [25] și vederi explorarea spațiului ca un pas important în extinderea, dacă nu conservare-conștiința vieții umane. [26] Musk a spus că viața multiplanetary pot servi ca o acoperire împotriva amenințărilor la adresa supraviețuirii speciei umane. „Un asteroid sau un super-vulcan ar putea să ne distrugă, iar noi se confruntă cu riscuri dinozaurilor nu a vazut niciodata: un virus inginerie, crearea accidentală a unei găuri negre micro, încălzirea globală catastrofale sau o tehnologie ca-încă-necunoscut ar putea însemna sfârșitul de noi. Omenirea a evoluat de peste milioane de ani, dar în ultimii șaizeci ani armament atomic creat potentialul de a ne stinge. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să se extindă dincolo de această viață verde și albastru bile sau pe cale de disparitie. ” Scopul mosc este de a reduce costul de zbor spatial uman cu un factor de 10. [27] El a fondat SpaceX, cu 100 de milioane de dolari din averea sa timpurie. El rămâne director executiv și director de tehnologie al companiei Hawthorne, California, pe baza. [28]

Musk-Mosc este o prescurtare ,probabil de la MOSKO Vici, mama era nascuta Haldeman familie bogata din Canada, iar prietenul imtim este Mark
Zuckenberg. Ideea vehicolului, a fost inspirata de la posta cu aer comprimat/vid, folosit in BANCI si in ROMANIA !

ValVerde 13-08-2013 - 22:14

Musk e baiat destept: e ateu, (nu provine din familii evreiesti).
Tu esti o laba trista si daca incearci sa iei credit pentru alti evrei, trebuie sa imparti si injuraturile.

Adica nu esti cu nimic mai bun decit camarazii nostri cei de toate zilele.
Doar de cealalta parte a baricadei. La fel de prost ca ei.

urbos 13-08-2013 - 22:43

Totusi trebuie sa stii ca si ateii sint de mai multe feluri, dintre care unii mai destepti si altii prosti. Prosti ca noaptea, cum esti tu de exemplu, un ateu la nivel de gradinita. D-aia iti place sa te certi cu cretini care cred ca Dumnezeu l-a facut pa Adam cu scuipat.

urbos 13-08-2013 - 22:45

Borate, daca zici ca e ji dan, atunci sezi bland, n-a inventat el nimic, a furat de undeva.

Tache 13-08-2013 - 23:53

Inventia este foarte veche, de la sfarsitul anilor 1930 si apartine lui Henri Coanda. Sistemul este foarte ieftin de construit, este un tub vidat, transportul se face in vid. Prima oara cand am vazut in relalitate sistemul a fost la casieria de la Metro. Ceea ce se poate construi la dimensiunea de 30 de centimetri, se poate construi si la dimensiunea de 3 metri. Pe timpul lui Ceausescu a existat ideea sa se construiasca acest sistem, Henri Coanda a donat Romaniei toate inventiile sale, dar nu a existat aprobare.

tomi 14-08-2013 - 00:11

Tache jupine, am si eu o intrebare banala si simpla, sti eu nu prea stau bine cu astea ale culturii. Ma intreb mereu, oare de ce Henri Coanda a parasit Romania, si tot ce a donat stiintei a facut-o in Franta, fara sa aduca nici un servici patriei natale? Ca sa reduc numarul de postari, ma intreb si de disparitia marelui Brincusi care n-a mai revenit niciodata in tara. Acum nu vreau sa aduc o lista cu toti cei mari, romani get beget si nu ji dani ca mine ce au plecat din Romania? Oare nu cumva s-au intilnit in viata lor cu imbecili de tipul tau si al ortacilor tai legionari si li s-a facut un pic greata de moacele voastre?

Tache 14-08-2013 - 00:19

In 1944 au navalit evreii in Romania, calare pe tancurile sovietice.

”In 1969, during the early years of the Ceauşescu era, he returned to spend his last days in his native Romania, where he served as director of the Institute for Scientific and Technical Creation (INCREST) and in 1971 reorganized, along with professor Elie Carafoli, the Department of Aeronautical Engineering of the Polytechnic University of Bucharest, spinning it off from the Department of Mechanical Engineering.

Coandă died in Bucharest on 25 November 1972 at the age of 86. He is buried at Bellu cemetery.”

Henri Coanda s-a intors in Romania in 1969 si a donat totul Romaniei, desi el era doar 50% roman. A avut mama frantuzoaica din Bretania.

Tache 14-08-2013 - 00:25

Brâncuși always dressed in the simple ways the Romanian peasants did. His studio was reminiscent of the houses of the peasants from his native region: there was a big slab of rock as a table and a primitive fireplace, similar to those found in traditional houses in his native Oltenia, while the rest of the furniture was made by him out of wood. Brâncuși would cook his own food, traditional Romanian dishes, with which he would treat his guests.

…………

He died on March 16, 1957 at the age of 81 leaving 1200 photographs and 215 sculptures. He was buried in the Cimetière du Montparnasse in Paris. Also located in that cemetery are statues carved by Brâncuși for several fellow artists who died; the best-known of these is „Le Baiser” („The Kiss”).

Brancusi s-a imbracat toata viata in straie taranesti din Oltenia si a mancat mancare romaneasca gatita de el in mod traditional. A murit in 1957 in plina epoca de teroare evreiasca in Romania, nu a putut sa se intoarca in tara. Foarte multi romani din intelectualitatea romaneasca au murit in exil, cu dorul de tara.

Ereticul 14-08-2013 - 00:40

„Foarte multi romani din intelectualitatea romaneasca au murit in exil, cu dorul de tara.”

De asemenea, o mare parte din restul intelectualilor romani au murit in tara din cauza prigoanei iudeo-comuniste a anilor 50, regretand in detentie faptul ca nu i-a apucat cand trebuia dorul de duca.

ciufulici 14-08-2013 - 00:47

Aceasta este inventie legionara, exista dovezi!

Deci mucles, iar romanii 5 minute de rusine cu privirea plecata, ca n-au recunoscut geniul Capitanului!

Tache 14-08-2013 - 01:05

Coanda spent World War II in occupied France where he worked for the Nazis to help their war effort by developing the turbopropulseur (turbopropeller) drive system from his 1910 biplane into a propulsion system for snow sleds.

Henri Coanda a lucrat pentru nazisti, nu pentru legionari. Germania intre 1933 si 1945 a cunoscut un avant neegalat de nicio tara, in toate domeniile. In infrastructura (autostrazile), in domeniul sanatatii, al organizarii sociale, in domeniile tehnicii si stiintei, etc. Am vazut un interviu pe Discovery, in care o nemtoaica batrana a declarat ca, viata nu a mai fost niciodata la fel de buna si de frumoasa, ca pe timpul lui Hitler, nici macar in anii de prosperitate ai Republicii Federale.

Toate aceste progrese, intr-un timp foarte scurt, au fost posibile datorita interzicerii CAMATARIEI. Germania a avut pe timpurile acelea un sistem financiar cinstit. In prezent, toate aceste progrese fenomenale, sunt ascunse sau reprimate, prin REDUCTIO AD HITLERUM. Tot ce este legat de Hitler este automat rau si trebuie interzis, combatut, denigrat.

Ereticul 14-08-2013 - 01:14

Sintetizat intr-o singura expresie: „miracolul economic al Germaniei”.

O completare: nu doar interzicerea camatariei, ci si recompensarea in ore-munca, barterul intre natiuni (care a inlaturat comisoanele bancilor si fondurilor parazitare internationale) si obligarea bogatasilor germani sa investeasca in primul rand in propria tara. Aceste masuri simple au redat demnitatea si increderea in sine muncitorului german.

Tache 14-08-2013 - 01:25

Intr-adevar, pe timpurile acelea munca era singurul mijloc de imbogatire. In prezent, specula si bisnita sunt singurele mijloace de imbogatire.

Dar si munca era diferita de ceea ce este in prezent. Cand esti liber, munca este usoara si frumoasa, un mijloc de interactiune sociala, care iti aduce bogatie.

In prezent munca este un cosmar, este munca sclavilor si doar cei care nu se pot feri de ea, muncesc. Munca iti distruge sanatatea si nu-ti aduce nimic bun.

https://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/social/cum-sunt-asupriti-angajatii-in-companiile-din-romania-184724.html

Ereticul 14-08-2013 - 01:39

Dn pacate „pe timpurile acelea munca era singurul mijloc de imbogatire” pentru cei cinstiti, drepti si corecti.
Ceilalti, paraziti si sobolani, facusera avere prin frauda. Cum altfel puteti explica faptul ca micile averi stransese si lasate mostenire pret de generatii intregi de localnici paleau in fata marilor averi obtinute intr-un interval scurt de timp de catre o sleahta de venetici?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult