Acasa Stiinta-ITStiinta Există 100 de civilizaţii extraterestre?

Există 100 de civilizaţii extraterestre?

scris de M.A.
59 afisari

Comunitatea internaţională ar trebui să se pregătească pentru o apropiată întâlnire cu civilizaţiile extraterestre, a declarat Academia de Ştiinţe din Regatul Unit, la capătul unui studiu cu privire la existenţa vieţii în Univers, relatează BBC Online, citat de Agerpres.

Există 100 de civilizaţii extraterestre?

Există 100 de civilizaţii extraterestre? (Foto: benettontalk.com)

„În baza cunoscutei ecuaţii Drake, care ajută la determinarea numărului de civilizaţii din galaxie şi posibilitatea venirii în contact cu ele, putem spune că, în fiecare moment, în Univers, există între 10 şi 100 de civilizaţii extraterestre”, a declarat unul dintre autorii raportului, profesorul scoţian Martin Dominik, de la St Andrews University.

„Aceasta este estimarea cea mai conservatoare, de fapt, sunt mult mai multe forme inteligente de viaţă”, a adăugat el.

Formula menţionată a fost elaborată de Frank Donald Drake – profesor de astronomie şi astrofizică la Universitatea Santa Cruz din California în 1960. În prezent, universitarii britanici susţin ideea înfiinţării în cadrul structurilor ONU a unei agenţii speciale competente care să se ocupe de problemele legate de aşteptata întâlnire cu civilizaţiile extraterestre.

În acest context, profesorul Dominik a făcut apel la oameni să nu le fie frică de „străinii (n.r. alinens) din spaţiu” , deoarece în realitate „lumile alternative nu sunt generatoare de pericole, aşa cum sunt descrise în literatura fantastică de specialitate”.

 

2 comentarii

Didos 13-01-2011 - 07:16

Didos a spus: fara mine universul nu are nici un sens.

Viorica Ianc 14-01-2011 - 22:34

Masa din foto ….
Exista macar 100 de extraterestii ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult