Acasa Stiinta-ITStiinta Facebook îngraşă?

Facebook îngraşă?

scris de L.M.
88 Afisari

Facebook îngraşă. Cel puţin aşa susţin nişte cercetători. Utilizatorii reţelelor de socializare precum Facebook sunt mai predispuşi la îngrăşare, arată un studiu al Universităţilor Columbia şi Pittsburgh.

Facebook îngraşă

Facebook îngraşă? (foto: kristenbentson.com)

Cercetătorii citaţi au aflat că internauţii care obişnuiesc să socializeze în mod regulat cu prietenii pe reţelele de socializare au o imagine mai bună despre propria persoană – speculată de site-urile cu pricina, dar un nivel mai redus de auto-control, mai ales când vine vorba despre mâncare, scrie Unimedia.info. Studiile au arătat totodată că există o legătură între cele două. Mai exact: creşterea de moment a stimei de sine îi face pe utilizatorii reţelelor sociale să piardă auto-controlul.

Cercetătorii au arătat că utilizatorii Facebook care folosesc reţeaua pentru a socializa cu prietenii au tendinţa de a mânca mai mult şi nesănătos şi sunt astfel mai predispuşi la îngrăşare. Totodată, ei tind să cheltuiască mai mulţi bani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult