Acasa Stiinta-ITStiinta Femeile se îngraşă după căsătorie şi bărbaţii, după divorţ

Femeile se îngraşă după căsătorie şi bărbaţii, după divorţ

scris de M.A.
2 afisari

Dincolo de vârsta de 30 de ani, ‘tranziţiile conjugale’ afectează luarea în greutate, însă diferit în funcţie de sex.

verighete

foto: getmarriedrings.com

Este constatarea unui studiu desfăşurat de cercetători de la Ohio State University, care au prezentat rezultatele la un congres al Asociaţiei americane de sociologie. Ei au folosit date despre circa 10.000 de persoane, bărbaţi şi femei care aveau în 1979 vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani. Din doi în doi ani, participanţii au răspuns la un chestionar cu privire la evoluţia indicelui de masă corporală (IMC) şi schimbările din viaţa lor sentimentală, transmite Agerpres.

Potrivit profesorului Qian, coordonatorul studiului, a rezultat că, peste 30 de ani, bărbaţii sunt predispuşi la îngrăşare după divorţ, în timp ce femeile iau în greutate după căsătorie. Atunci când această ‘schimbare socială’ are loc în jurul vârstei de 20 de ani, impactul asupra greutăţii este aproape nul.

Statistica are însă unele lipsuri. Este vorba de date globale, care implică importante diferenţe de la un individ la altul. Dacă oamenii iau în greutate, este vorba în general de câteva kilograme. În final, situaţia statistică nu are deocamdată o explicaţie foarte clară, încheie siteul passionsante.be.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult