Acasa Stiinta-ITStiinta Franța: Prima inimǎ artificialǎ autonomǎ implantatǎ

Franța: Prima inimǎ artificialǎ autonomǎ implantatǎ

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

O inimă artificială autonomă creată de compania franceză Carmat a fost implantată în cavitatea toracică a unui pacient care suferea de insuficienţă cardiacă terminală.

Franța: Prima inimǎ artificialǎ autonomǎ implantatǎ (foto: cnn.com)

Anunţul a fost făcut vineri de compania Carmat care afirmă că această intervenţie chirurgicală ,realizatǎ de către o echipă de medici de la spitalul Georges Pompidou din Paris, reprezintă o premieră mondială. „Această primă implantare s-a desfăşurat de o manieră satisfăcătoare (…). Pacientul se află în prezent sub supraveghere medicală, la reanimare, este conştient şi dialoghează cu familia sa”, au precizat reprezentanţii companiei Carmat, potrivit mediafax. Autorităţile medicale franceze au avizat favorabil, la sfârşitul lunii septembrie, o astfel de operaţie, deschizând astfel noi perspective pentru pacienţii condamnaţi să aştepte vreme îndelungată din cauza rarităţii grefelor disponibile.

„Ne bucurăm pentru acest prim implant, dar ar fi bineînţeles prematur să tragem concluzii, întrucât este vorba de un singur implant şi de un interval postoperatoriu încă foarte scurt”, a declarat la rândul său directorul general al companiei Carmat, Marcello Conviti, într-un comunicat. Firma Carmat, înfiinţată de chirurgul Alain Carpentier, celebru pe plan mondial după ce a inventat valvele cardiace Carpentier-Edwards, vrea să acopere penuria notorie de grefe căreia îi cad victime zeci de mii de persoane care suferă de insuficienţă cardiacă avansată.

Proteza creată de compania franceză, realizată pe baze ştiinţifice „solide”, vizează, potrivit reprezentanţilor firmei, „o funcţionalitate şi o durabilitate exemplare”. „Ea imită în totalitate o inimă umană normală cu două ventricule care mobilizează sângele aşa cum o face muşchiul cardiac, prin senzori care permit accelerarea inimii, decelerarea, creşterea debitului, scăderea debitului. Dacă bolnavul doarme, debitul scade. Dacă bolnavul urcă scările, atunci îl măreşte, iar proteza nu are nimic de-a face cu o pompă mecanică”, a explicat, în septembrie, Philippe Pouletty, cofondator al companiei.

Pacientul operat miercuri, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, suferea de o insuficienţă cardiacă terminală, cu un pronostic vital angajat, şi nu beneficia de nicio alternativă terapeutică, potrivit condiţiilor impuse de autorităţile medicale franceze. Compania Carmat consideră că inima sa artificială ar putea salva în fiecare an vieţile a câtorva zeci de mii de pacienţi, fără riscul de respingere a grefei, asigurându-le, totodată, o calitate a vieţii fără precedent.

18 comentarii

Tache 22-12-2013 - 02:28

Din acest articol ai putea crede ca Franta este o tara dezvoltata, care se ocupa cu cercetarea stiintifica…..

In realitate Franta este OCUPATA si lucreaza la REVOLUTIE……

Tache 22-12-2013 - 02:34

Confruntarile dintre francezi si evrei sunt foarte dure. Neoamenii evreiesti trebuie sa DISPARA !!!

http://www.youtube.com/watch?v=TWRVXIAzvMA

Tache 22-12-2013 - 03:29

Sa facem KAKA pe Shoah….asa zisul holocaust evreiesc….Shoananas !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=51MwkvK-H9U

un crestin 22-12-2013 - 08:21
urbos 22-12-2013 - 15:02

Ia uite cu ce se prezinta lepra care-si zice crestin. Iesi ma vierme cu ticalosiile tale de jeg de om.

tomi 22-12-2013 - 12:20

Tache
22-12-2013 at 03:29 Sa facem KAKA pe Shoah….asa zisul holocaust evreiesc….Shoananas !!!!
========================
AZI MA PIEZDETZ, MA CRETINEL, IMBECIL MAI MARE CA TINE NU AM ZARIT, CIT OI PRIVI IN TOATE ZARILE ZAU CA MERITI MEDALIA DE UNICAT. Uinicat sti tu ce inseamna, =cacat unic= ,ca sa nu ai dubii in interpretare. Ce phizdia ma-tii au evreii cu inima arificiala franceza, ti-au suflat tie brevetul sau ti-au furat vaca din grajd sa faca acea piesa?
Asa ca si inchei introducerea am vrut numai sa ma lamuresc cum poate avea legatura voma ta cu mult rahat, PTIU, puti de la o posta si medicina franceza. Daca era vorba se incoltitul porumbului de pe jumatattea ta de hectar mostenita de la bunu tau, adjunctul cu linsul sulii lui horia sima tot evreii erau injutati de tine. Ba loaza hai asa in mod serios te intreb, ai fost vreodata sa te vada un medic pshihiatru? Ma tu ca om matur nu ti se pare ca ceva scirtie la tine? Nu ai rude?, familie? cineva normal in mediul tau sa te sfatuiasca la o internare psihiatrica poate mai pot repara ceva, cu toate ca la virsta ta bolile acestea de obicei sint deja nevindecabile si duc sigur la moarte prematura.
Ba bestie, daca chiar nu crezi in blesteme hai ca eu totusi incerc sa iti doresc sa-ti ingropi copii si nepotii, sa moara de boli cumplite, sa dea bunul Dumnezeu sa se chinuie cumplit, iar tie Tache draga cite zile vei mai avea sa ai noapte de noapte cosmare cu milioanele de victime ale Holocaustului care sa-ti faca viata un infern sa umbli ziua buimac ca un mort, sa doresti moartea dar ea sa nu vina, sa iti arda sufletul si sa doresti moartea ca pe o salvare de infernul vietii, sa mori singur si parasit si nici ciinii sa nu se pishe pe groapa ta. Sufletul tau blestemat si ciumat de ura contra poporului lui Dumnezeu sa rataceasca o mie de ani intre rai si iad dar sa nu aibe liniste si loc nicaieri.

urbos 22-12-2013 - 15:06

Bai sobolan nenorocit, blestemat e neamul tau criminal, ucigas de copii si de Dumnezeu. Starpituri blestemate, dumnezeul vostru e un animal cu coarne si copite. Sinteti fii Satanei. Nu meritati sa existati, si asta se va intampla mai devreme sau mai tarziu.

tomi 23-12-2013 - 00:35

Urbos daca vrei te blastam si pe tine, dar mai energic asa sa se prinda bine. Daca ma superi merg si pina la Zidul Sfint sa pun un biletel adresat direct lui Dumnezeu sa se prinda blestemul si sa primesc o videocaseta cu chinurile in care vei crapa.

UnUL 22-12-2013 - 12:24

Dacă suferi de diaree cronică, Tăchiță, ia furazolidon !

UnUL 22-12-2013 - 12:23

Tăchiță ești bolnăvior la cap, îți spun ca unul care merge des în Franța că aceste confruntări sunt inexistente (dacă punem în paranteză cele câteva devastări din ultimul deceniu a unor cimitire evreiești sau sinagogi de câte extremiști, adesea arabi musulmani). Și nu știu ce legătură are aberația pe care o debitezi cu inima artificială.

Antibasistul 22-12-2013 - 14:57

Mergi des in Franța, o data la zece ani!

UnUL 22-12-2013 - 19:23

Nu, Bășinel : o dată sau de 2 ori pe an.

tomi 22-12-2013 - 12:37

Auzi ma bestie, trebuie sa-ti repet urarea ca am bagat cam multe greseli de tastare si ma mai scoti si analfabet. Eram in pauza de masa la depatamentul unde lucrez si nu am vrut sa inchida cantina sa ramin flamind, sti daca am burta plina te pot blestema mai cu efect.

Tache
22-12-2013 at 03:29 Sa facem KAKA pe Shoah….asa zisul holocaust evreiesc….Shoananas !!!!
========================
AUZI MAI PIEZDETZ, MA CRETINEL, IMBECIL MAI MARE CA TINE NU AM ZARIT, CIT OI PRIVI IN TOATE ZARILE, ZAU CA MERITI MEDALIA DE UNICAT. Unicat sti tu ce inseamna, =cacat unic= ,ca sa nu ai dubii in interpretare. Ce phizdia ma-tii au evreii cu inima arificiala franceza, ti-au suflat tie brevetul sau ti-au furat vaca din grajd sa faca acea piesa?
Asa ca sa inchei introducerea am vrut doar sa ma lamuresc cum poate avea legatura voma ta veninata cu mult rahat, PTIU, puti de la o posta – si medicina franceza. Daca era vorba se incoltitul porumbului de pe jumatatea ta de hectar mostenita de la bunu tau, adjunctul cu linsul sulii lui horia sima, tot evreii erau injutati de tine. Ba loaza, hai asa in mod serios te intreb ca un bun amic, ai fost vreodata sa te vada un medic psihiatru? Ma tu, ca om matur nu ti se pare ca ceva scirtie la tine? Nu ai rude?, familie? cineva normal in mediul tau sa te sfatuiasca la o internare psihiatrica poate mai pot repara ceva, cu toate ca la virsta ta bolile acestea de obicei sint deja nevindecabile si duc sigur la moarte prematura.
Ba bestie, daca chiar nu crezi in blesteme hai ca eu totusi incerc sa iti doresc sa-ti ingropi copii si nepotii, sa moara de boli cumplite, sa dea bunul Dumnezeu sa se chinuie cumplit, iar tie Tache draga cite zile vei mai avea sa ai noapte de noapte cosmare cu milioanele de victime ale Holocaustului care sa-ti faca viata un infern sa umbli ziua buimac ca un mort, sa doresti moartea dar ea sa nu vina, sa iti arda sufletul si sa doresti moartea ca pe o salvare de infernul vietii, sa mori singur si parasit si nici ciinii sa nu se pishe pe groapa ta. Sufletul tau blestemat si ciumat de ura contra poporului lui Dumnezeu sa rataceasca o mie de ani intre rai si iad dar sa nu aibe liniste si loc nicaieri.

Ad 22-12-2013 - 12:51

La revolutie am avut o echipa de revolutionari in plovar condusa de omul fara gat si o a doua echipa de revolutionari imbracati in albastrul evreiesc :Mirabela si Florin.

UnUL 22-12-2013 - 12:59

Ad, de data asta ai fost prea criptic pentru mine.

tomi 22-12-2013 - 13:41

Ad
22-12-2013 at 12:51 La revolutie am avut o echipa de revolutionari in plovar condusa de omul fara gat si o a doua echipa de revolutionari imbracati in albastrul evreiesc :Mirabela si Florin.
==============
Pai da asa-i Ad, si tu ai dat cu capul in pereti, la fel ca Tache, postarea ta este direct legata de tema dar nu de aceasta, ci de cea a ciinilor turbati. Insa pot considera ca faci un compliment evreilor care luptau alaturi de romani in Revolutie si zau ca este un gest frumos si patriotic iar postarea ta prinde valoare istorica. Dar nici atunci nu are legatura cu inima artificiala franceza.

Titircă Inimăbună 22-12-2013 - 15:29

Nu va mai certati!

Toti neonazistii o sa primesca inima de caine sau de porc, dupa compatibilitate.

tomi 23-12-2013 - 00:31

Titircă Inimăbună
22-12-2013 at 15:29

Nu va mai certati!

Toti neonazistii o sa primesca inima de caine sau de porc, dupa compatibilitate.
=================
Nu fi asa le darnic si large, amice, ce crezi ca o inima de boasca riioasa nu le-ar ajunge? Eu cred ca ar fi o crima sa iei inima unui ciine sa o implantezi intr-un legionar ca urbos sau digital.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult