Acasa Stiinta-ITStiinta Franţa: Spray pentru turmentare

Franţa: Spray pentru turmentare

scris de A.B.
2 afisari

Dacă vrei să te îmbeţi fără să bei alcool, dacă vrei să te simţi bine fără a te simţi apoi rău, foloseşte spray-ul Wahh Quantum Sensations. O singură pulverizare este suficientă pentru a resimţi o stare de ebrietate de câteva secunde. 

spray

foto: ziarelive.ro

Designerul francez Philippe Starck şi omul de ştiinţă franco-american David Edwards au creat un mic spray aerosol care permite utilizatorilor să se îmbete fără a se confrunta cu efectele nefaste ale consumului de alcool.  Potrivit AFP, spray-ul a fost prezentat în cadrul unei expoziţii la Paris.

Denumit Wahh Quantum Sensations, acest micuţ spray este comercializat pentru suma de 20 de euro şi are dimensiunile unui ruj. O singură pulverizare este suficientă pentru a resimţi o stare de ebrietate de câteva secunde.

O pulverizare eliberează 0,075 ml de alcool, cantitatea minimă necesară pentru a declanşa senzaţia de ebrietate, fără riscul de a creşte alcoolemia. Un pahar de alcool conţine între 40 şi 60 ml din această substanţă. Este astfel nevoie de 1.000 de pulverizări pentru a ajunge la efectul unui pahar de alcool.

„Ideea este să te simţi bine fără riscul de a te simţi apoi rău. Wahh este o alternativă care propune ideea de ebrietate fără efectele sale nocive”, comentează Philippe Starck.

Înainte de Wahh, David Edwards a pus la punct un alt spray, denumit Whif, în 2008. Acest mic spray avea dimenisunile unei ţigări şi s-a comercializat pentru un preţ între 1,80 euro şi 3,99 euros în aproximativ 400.000 de exemplare în întreaga lume. El îţi permite să simţi gustul de ciocolată, de cafea sau de ceai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult