Acasa Stiinta-ITStiinta Fructele şi legumele din Turcia, cele mai periculoase

Fructele şi legumele din Turcia, cele mai periculoase

scris de A.B.
39 afisari

Fructele şi legumele din Turcia sunt cele mai periculoase. Un raport dat publicităţii de organizaţia GreenPeace arată că, în urma testelor de laborator, s-au descoperit substanţe chimice sau pesticide care depăşeau limitele normale admise.

fructe-legumeAnanasul şi vinetele sunt cele mai toxice alimente din import. Pe lista produselor de import tratate cu pesticide şi alte chimicale se află şi roşiile, ardeii, dar şi fructul de mango, ananasul, merele şi caisele.

1. Cumpăraţi produse organice. În agricultura organică se folosesc numai câteva pesticide, iar  ingredientele lor active sunt substanțe naturale. Acestea sunt mult mai puțin nocive pentru sănătate decât pesticidele chimice folosite în agricultura convențională.

Fermierii culturilor organice folosesc insecte benefice, aplică metode mecanice pentru controlarea buruienilor şi gestionează în mod optim rotaţia culturilor. Astfel ei stimulează fertilitatea solului, care este eseţială pentru aprovizionarea cu hrană a omenirii, pe termen lung, arată Greenpeace.

Testele oficiale şi analiza Greenpeace arată că fructele şi legumele cultivate potrivit standardelor agriculturii organice pot fi produse cu un minim de reziduuri de pesticide. Atunci când sunt descoperite pesticide, concentrațiile sunt foarte scăzute (sub 0,01 mg/kg) și sunt considerate inofensive, potrivit sistemului de evaluare al Greenpeace.

2. Fiţi atenţi la ţara de origine a produsului! În funcţie de ţara de origine, fructele pot supuse unui tratament cu un număr mare de diferite pesticide. Cel mai bine este să cumperi fructe și legume produse local, în sezonul specific.

3. Atenţie la perioada de recoltare! Multe fructe şi legume cultivate în mod convenţional, cum ar fi ardeii şi roşiile sunt tratate cu pesticide şi alte chimicale mai intens la începutul perioadei de recoltă decât la câteva săptămâni după începerea sezonului. Acest procedeu accelerează coacerea, atfel încât, în funcție de vreme, sunt folosiți mai mulți sau mai puțini agenți activi.

4. Clătiți fructele şi legumele cu apă călduță. Prin această metodă pot fi eliminate măcar o parte din pesticide. Spălaşi-vă mâinile după decojirea citricelor, bananelor sau a fructelor mango. Altfel, contaminanţii  din coaja fructelor pot fiingeraţi cu uşurinţă. Este recomandabil să îndepărtați frunzele exterioare ale salatei şi ale verzei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult